Zona Imaginarium la Filarmonica “Oltenia” Craiova Miercuri, 18 octombrie 2017, ora 19:00

17.10.17 by

În luna octombrie, vă invităm în Zona Imaginarium! The Zone of SoundFiction!
Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană și Cătălin Creţu sunt artiștii care aduc conceptul de concert-instalație pe scenele filarmonicilor din țară. Concertele au loc în perioada 14 – 22 octombrie, în Iași, Craiova, Oradea, Pitești și București.
Zona Imaginarium provoacă urechea să vadă și ochii să asculte. Remixează simțurile prin conceptul de concert-instalație.

Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu sunt cei care urcă pe scenă să picteze sunetele. Sunt inspirați de artiștii vizuali ale căror lucrări sunt proiectate și mixate în timpul concertelor. Tehnicile multimedia sunt firul care leagă simțurile. Emoția este încapsulată în Zona Imaginarium și transpune spectatorii într-o altă dimensiune. SoundFiction este lumea paralel-creată, un tărâm unde muzica există perpetuu și este în permanentă metamorfoză, iar vizualul este perdeaua de iluzie care induce vraja. The Zone of SoundFiction, tema aleasă pentru ediția 2017, este zona în care sunetul devine imagine în mișcare, prin protagoniști și lucrările artiștilor vizuali.

Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociația Culturală CULTURE ON și se desfașoară în parteneriat cu mari instituții de cultură din țară: Filarmonica „George Enescu” din București, Filarmonica “Moldova” Iași, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitești și Filarmonica “Oltenia” Craiova.Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, alături de Institutul Cultural Român și Forumul Cultural Austriac.

Program Zona Imaginarium #2017
 CĂTĂLIN CREȚU – „Post-Cadenza” (violoncel solo)  WOLFRAM WAGNER – Trio pentru flaut, violoncel și pian  DINU LIPATTI – Sonatina pentru mâna stângă (pian solo)  DAN DEDIU – Habanera pentru flaut și violoncel BOHUSLAV MARTINU – Trio pentru flaut, violoncel și pian
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.