WORLDWIDE ROMANIAN FORUM Adresare Frati romani din lumea toata!

19.05.15 by

Am primit spre publicare:
La 13 mai 2015 Preşedintele Asociației Platforma Unionistă Acţiunea 2012, George Simion, care este cetăţean român, a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a fost expulzat din Republica Moldova, cu o interdicţie de intrare în R. Moldova pe termen de 5 ani.
Autorităţile române au reacţionat imediat în cazul reţinerii şi expulzării din Republica Moldova a cetățeanului român George Simion, unul dintre coordonatorii mișcării unioniste de pe cele două maluri ale Prutului,
Vinovați pentru deteriorarea relațiilor dintre București și Chișinău sunt ministrul de interne Oleg Bălan și șeful SIS, Mihai Bălan. Aceștia la cererea tripletei Filat-Plahotniuc-Voronin au ordonat desfășurarea operațiunii care a dus la expulzarea lui George Simion. Ei au dorit sa expulzeze odata cu el si ideea unirii… Nu le va merge!
Iata ce fel de Coalitie proeuropeana avem: „Să dea Dumnezeu şi Maica Domnului să vină comuniştii la guvernare. Eu vă asigur că o să procedez numai în aşa fel mai departe”-acestea sunt cuvintele lui Voronin spuse in Parlament. care demonstrează, că adevăratul lider al coaliţiei este Vladimir Voronin
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului român de Externe, după ce George Simion a fost reţinut Ambasada României la Chişinău a luat imediat legătura cu Ministerul de Interne şi Biroul Migraţie şi Azil de la Chişinău şi a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată şi Ministerului de Externe. „Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Chişinău, păstrează în atenţie cazul, pentru obţinerea tuturor informaţiilor clarificatoare”, se mai spune în declaraţie.
La sfârșitul anului 2014, după alegerile parlamentare, regimul reinstalat la Putere la Chișinău a declanșat acțiuni de persecutare a adepților opțiunii unioniste, precum sunt tinerii din Partidul Național Liberal și din structuri ale sectorului asociativ, ce împărtășesc viziuni naționaliste proromânești și sunt membri ai Platformei unioniste “Consiliul Unirii”. O atitudine similară a fost manifestată față de liderul Platformei civice “Acțiunea-2012”, interzicanduise, fără motive credibile și clar formulate, accesul pe teritoriul Romaniei Mici (Rep.Moldova).
WRF-FRP, condamnă această abordare. Opțiunea unionistă, exprimată pașnic, nu poate fi considerată – în temeiul legislației europene, al deciziilor CEDO, ca precedent pentru situațiile și deciziile pronunțate de către instanțele justiției naționale, – drept opțiune sau “acțiune îndreptată împotriva ordinii constituționale a Republicii Moldova”. În caz contrar, avem de a face cu viziuni staliniste, antidemocatice, antieuropene – asta pentru că ceea ce contează este libertatea de opinie, pluralismul de opinie și pluralismul politic, valori și principii universale, ce pot crea condiții în societate pentru ca membrii acesteia să identifice cea mai bună cale de urmat pentru a avea o viață mai bună și a deveni fericiți.
Or, situația din R.Moldova, al cărui teritoriu se află până în prezent sub ocupație rusă, demonstrează inconsistența opțiunii pentru un stat independent, de aceea are dreptul la viață și opțiunea Unirii cu România, conform și poziției Curții Constituționale, care nu consideră că un partid ce pledează pentru Unire ar avea o opțiune statutară anticonstituțională.
WRF-FRP ca si PNL si alte componente ale Consiliului Unirii au fost, în toate acțiunile, alături de membrii Platformei civice “Acțiunea-2012” și de Tinerii Moldovei, de aceea, va sustine manifestarea unionistă de la 16 mai, ora 14.00, din PMAN, Chișinău, rămânând ca adepți consecvenți ai acțiunilor unioniste, precum au fost cele de la 9 mai 2008, 27 martie 2008, 27 martie 2012, 13 și 16 mai 2012, când s-au împlinit 200 de ani de ocupație ruso-sovietică, marșurile unioniste de la Cahul și Bălți, Chișinău și București, Alba Iulia și altele.
WRF-FRP alaturi de PNL, AVR-92 “Tiras-Tighina” , PL si celelalte componente ale Consiliului Unirii cer anularea deciziei de expulzare a liderului Platformei civice “Acțiunea-2012” și cheamă populația la o acțiune solidară, pentru a spune poporului roman și alogenilor conviețuitori că unica speranță de salvare a noastră, ca parte de neam românesc, dincoace de Prut, este Reîntregirea României, este Unirea cu Patria-mamă România, este refacerea unității naționale românești.
WRF-FRP se solidarizează cu Tinerii Moldovei, insuflându-le curaj si darzenie. Sa fie tari in lupta cu ultimile bastioane ratacite ale nalucii comuniste…si tradatorilor de neam.
Decizia din 13 mai 2015, a autorităților guvernamentale de la Chișinău (Biroul Migrație și Azil) de a-l deporta din Basarabia pe George Simion, cetățean al României, și de a-i interzice accesul în stânga Prutului timp de cinci ani de acum încolo este una arbitrară, care sfidează legea și statul de drept, precum și norma europeană în materie de liberă circulație a persoanelor.
Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău încearcă să prezinte într-un comunicat motiviele expulzării din Republica Moldova a lui George Simion. Potrivit comunicatului, Simion ar fi prezentat pericol pentru securitatea națională a RM. Asta în timp ce agenții Rusiei se plimbă liber și de multe ori înarmați prin R. Moldova!
Ce face “Biroul moldovenist” pentru relatiile cu Diaspora? Ce au luat in gura, cand Diaspora, iata, actioneaza, sustine pe toate caile si metodele posibile Reintregirea neamului, Unirea pentru totdeauna a romanilor atat din RM cat si Bucovina, Transnistria si cele 3 mari judete de la sud: Chilia, Ismail, Cetatea Alba?
WRF-FRP sustine Primarul Chișinăului, liberalul Dorin Chirtoacă si deputatul Valeriu Munteanu care și-au manifestat dezaprobarea față de actiunle SIS a RM.
WRF-FRP îndeamnă susținătorii Unirii cu România să nu renunțe la mitingul programat pe 16 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.
Toată lumea să se adune pentru ca aceasta Manifestare din 16 mai 2015 sa se transforme in Marea Adunare Nationala si sa voteze UNIREA neconditionata a Basarabiei la Romania, sa dispara vamile de pe Prut.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
In numele Consiliul de Administratie al WRF-FRP semneaza: Presedinte WRF-FRP acad.Nicolae Dabija, vicepresedinte WRP-FRP Iacob C.Istrati istoric,, Presedntele Asociatiei Romanilor basarabeni din Ontario Alexandru Lozovanu, presedintele Fundatiei “Grigore Vieru” din Toronto Maria Tonu, Presedintele Asociatiei Romanilor “Campul Romanesc” din Hamilton Dumitru Rachitan, Presedintele Asociatiei Romanilor “Muntele Maslinilor”din Kchitchener Dr. Pr. Dumitru Ichim, Anatol Petrencu, Dr. istoric, Alexandru Mursa, Cristian Medelean, Leonid Varlanovici, Nelu Gherghina, Sofia Revencu, Rodica Rosca-Dvorean s.a.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.