Was werden wir rauchen ?

16.02.14 by

În cursul săptămânii acesteia, mai exact miercuri, 12 februarie, d-l T. Băsescu ne-a delectat cu zicerile Domniei Sale la postul TV B1 în prezenţa d-lui Turcescu, lent-colonel român, care a strălucit printr-o tăcere deplină şi admirativă, că doar se afla în faţa Comandantului Suprem.
Apropo de d-l Turcescu: Domnia Sa prestează la postul în cauză, proprietate a distinsei familii General Păunescu, astfel încât deducem că nu avea Domnia Sa cum să rămână mai prejos şi, pentru o deplină încadrare în cazarma cu pricina, a primit, în urmă cu câţiva ani, acest grad. Aceeaşi cocoţare în rang apevist li s-a acordat şi altor persoane publice, ca o recunoaştere a activităţii lor cotidiene acoperite în slujba diverselor organisme secrete.
L-a „făcut“ pe d-l Voiculescu jeg, a spus despre d-l Ponta că este o gâză şi i-a bătut obrazul d-lui M. Isărescu în legătură cu electorata.
Afirmaţia privindu-l pe „conservatorul“ românesc se aşează în suita altor epitete, începută cu sintagma „soluţia imorală“ şi, pe alocuri, este justă.
Observ că d-lui Ponta îi rezervă doar atribute încărcate de drăgălăşenie paternă: pisic, gâză şi alte cele.
Atacul la d-l Isărescu nu a fost direct, acesta referindu-se la Banca Naţională, or, ştim cine e şi ce vrea aceasta. Este semnalul că în momentul de faţă d-l Băsescu nu mai are încredere în instituţiile statului român construit după chipul şi asemănarea d-sale.
Singurele instituţii scăpate de înaltele apostrofări prezidenţiale au rămas Patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod. Aşteptăm să le vină rândul şi acestora la săpuneala d-lui Prezident.
*
După multe scremeri şi aşteptări, în sfârşit, a fost înmatriculată, cu acte în regulă, în registrul partidelor politice, ultima creatură a d-lui preşedinte Băsescu: Partidul Mişcarea Populară.
Pentru sfeştania începutului, d-l Băsescu s-a deplasat la Cluj şi acolo, împreună cu d-na Elena Udrea şi d-l primar Boc, au adunat câteva zeci de cetăţeni care-şi zic „de dreapta“ şi au purces la sfat cu trăncăneli şi şpriţuri.
Rendez-vous-ul a avut desfăşurarea unui veritabil botez al unui copil născut prematur, dar care va fi deştept (apud Băsescu). Darul o fi meritat deranjul ?
*
D-l Crin Antonescu, al cărui partid a ieşit destul de şifonat din întâmplările nefericite ale accidentului aviatic cu morţi şi răniţi din Munţii Apuseni, în care miniştrii liberali Mănescu şi Stroe au avut reacţii întârziate şi nesigure, a hotărât să-şi remanieze jumătatea liberală a Guvernului. Zis şi făcut: a anunţat patru noi miniştri, în frunte cu d-l primar al Sibiului Johannis. Mişcare inteligentă şi de oarecare forţă, menită să echilibreze ponderea influenţelor politice guvernamentale. Un neamţ vicepremier şi ministru de interne dă bine la sufleţelul românului: întemeietorul României moderne a fost neamţ, Ferdinand Întregitorul aşijderea, iar d-l Johannis a dat multe dovezi de bun gospodar şi administrator în al lui Hermannstadt. Să nu uităm simpatia românului pentru produsele Grundig şi Volkswagen şi să nu uităm dragostea, mai ales a fraţilor basarabeni, pentru puternicele şi cu geamuri negre maşini la mâna a doua BMW. La astea putem adăuga buna impresie ce urma să fie făcută d-nei cancelar de la Berlin, pe care taman ce o ratase d-l Băsescu cu o săptămână înainte.
Dar n-a fost să fie. D-l Ponta şi a sa famiglia s-au simţit puşi în oareşcare nesiguranţă. Drept pentru care d-l Ponta şi-a declarat „amorul“ de nezdruncinat pentru viitorul viceprim-ministru, în timp ce lătrătorii de pe lângă dânsul au început cu împunsăturile la adresa liberalilor. Circul continuă.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.