VINERI, 15 FEBRUARIE 2019, ORA 19:00 Concert extraordinar dedicat Zilei Îndrăgostiților

14.02.19 by

ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”

DIRIJOR

MARIUS HRISTESCU

SOLIȘTI

NATALIA ROMAN (soprană, ITALIA), LARS FOSSER (bariton, DANEMARCA),

EUGEN NEGRUȚĂ (acordeon, REPUBLICA MOLDOVA)

La Filarmonica „Oltenia” Craiova are loc vineri, 15 februarie 2019, ora 19:00 un concert dedicat Zilei Îndrăgostiţilor, sub bagheta maestrului Marius Hristescu. Soprana Natalia Roman şi baritonul danez Lars Fosser vor aduce în aer iubirea din opere celebre, ca „Romeo şi Julieta” de Charles Gounod, „Turandot” de Giacomo Puccini şi „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Eugen Negruţă, liderul „Concertino Accordion Band” va interpreta „Opale Concerto pentru acordeon și orchestră de coarde” de Richard Galliani, îmbogăţind atmosfera cu ritmuri de jazz şi tango.

Anul 1999 marchează pentru Marius Hristescu începutul colaborării cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare în urma căreia a luat naştere proiectul ”Anotimpurile Poeziei Româneşti”. În urma reputaţiei de compozitor şi orchestrator dobândite, artişti valoroşi ai momentului din industria muzicală românească și internațională i-au solicitat colaborarea artişti ca Felicia Filip, Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza. De un real succes s-au bucurat şi cele două proiecte simfonice realizate alături de baritonul Daniel Prunaru (pe scena Operelor din Craiova şi Cluj-Napoca), materializate în realizarea a două CD-uri. O apariție recentă într-un proiect de amploare a avut loc cu prilejul evenimentului „Maria Tănase Symphonic” organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova în primăvara anului 2018, la Sala Polivalentă. Marius Hristescu a fost orchestrator şi dirijor al acestui concert inedit, de fuziune între muzica simfonică şi cea folclorică autentică. Pe 1 decembrie 2018, în cadrul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Marius Hristescu a fost dirijorul și orchestratorul spectacolului-eveniment „Tot ce-i românesc nu piere”, susținut de Tudor Gheorghe, Corul și Orchestra CONCERTINO pe scena Filarmonicii „Oltenia”, în cadrul Festivalului Internațional „Craiova Muzicală”, ediția 45.

Soprana Natalia Roman s-a născut la Drochia, în Republica Moldova și, din 2004, locuiește în Italia. A fost solistă la Opera de Stat și la Filarmonica din Chișinău şi a câștigat numeroase concursuri și premii. A cântat, cu mare succes la public, la Teatro Regio din Parma (Bărbierul din Sevilla), Festivalul Rossini Opera din Pesaro (Viaggio a Reims), la Teatro Comunale din Ferrara (Rigoletto) și la teatrele de Rovigo, Bolzano, Trento, Padova, Como, Jesi, Trieste și Verona. A interpretat Violetta într-o producție La Traviata, în Seul, Coreea de Sud. De asemenea, a avut mare succes în rolul Gilda în circuitul Lombard (Aslico).

Interpretările extraordinare ale baritonului Lars Fosser în roluri verdiene (Rigoletto, Nabucco, Posa în „Don Carlos” și Don Carlo în „Ernani”), pucciniene (Scarpia în „Tosca”, Sharpless în „Madama Butterfly”) sau wagneriene (Wotan și Alberich în „Inelul Nibelungilor”) au atras admirația publicului și au beneficiat de cronici elogioase. Lars Fosser a desfășurat o susținută activitate concertistică în săli celebre precum Carnegie Hall din New York, Danish Radio Symphony Hall, Tivoli Symphony Hall din Copenhaga, Mercedes Halle din Berlin și Braunschweig Kulturhaus, acompaniat de orchestre de renume.

În anul 2003, Eugen Negruţă împreună cu mai mulți muzicieni a format Ansamblul de Acordeoniști “Concertino” (actualmente Concertino Accordion Band) care activează la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Alături de Concertino Accordion Band susține numeroase concerte în cele mai prestigioase săli de spectacol (Danemarca, Franţa, Italia, Austria, Polonia, Luxemburg, Belgia, Azerbaijan, Croația, Lituania, Germania, Elveția, Rusia, România, Coreea de Nord, China, Canada). O filă aparte în activitatea ansamblului și a conducătorului său îi revine relațiilor de colaborare cu cei mai reputați acordeoniști din lume: Vladimir Zubitsky (Ucraina-Italia), Duo Paris-Moscou – Domi Emorine și Roman Jbanov, Frank Marocco (SUA) și celebrul acordeonist și compozitor Richard Galliano (Franța). Concertino Accordion Band a înregistrat trei CD-uri: „Astor Piazzolla” (2006), „Muzica lumii” (2007) și „Culorile muzicii” (2012), “Live in Berlin” (2014), “Ten Years under the Rock’s” (2015), “XX century Music” (2017). Pe lângă ampla activitate din Concertino Accordion Band, Eugen Negruță susține numeroase concerte solistice.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori); concert în abonament (5). Biletele pot fi procurate de la agenţia Filarmonicii „Oltenia” Craiova (program luni-vineri, orele 10:00-18:00), Calea Unirii nr. 16, telefon 0251 414 698.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.