VARA ASTA SE POARTĂ ALB. CU DUNGI NEGRE !?!

14.07.12 by

Am primit pentru publicare:

E clar ! De când sunt nu am trăit vremuri mai interesante. Nu mă pot plânge. Am parcurs, de-a lungul segmentului de timp, hărăzit de Dumnezeu pe Terra, multe momente importante din existenţa României. Sigur, în decursul istoriei noastre au mai fost, unele chiar mai importante, dar nu atât de concentrate pe unitatea de timp, ca în ultimii 60-70 de ani.

Am văzut la lucru cinci “şefi de stat” ai României. Îl includ aici şi pe Gheorghiu-Dej. Specialiştii vor strâmba din nas. Sunt cu toţii istorie, inclusiv ultimul. Tot cu năravuri comunisto-securiste.  Unii se mai îndoiesc că vom scăpa de el. Iar alţii mai speră în protecţia distrugătorului Băsescu.

Într-un prestigios ziar al diasporei româneşti MIORIŢA (SUA) (www.ziarulmiorita.com.) a apărut, luni, 9 iulie a.c., articolul Preşedintele României, jucăria Parlamentului (Cele şapte păcate ale actului de suspendare a preşedintelui).

 Simt nevoia să dau o replică celor scrise în “Singurul ziar românesc INDEPENDENT din America” la adresa instituţiilor statului şi chiar a poporului roman. De care aparţin.

Articolul publicat este mult prea lung pentru o cauză deja demonstrată de Parlamentul României, şi girată parţial (66%) de Curtea Constituţională a României.

Ce mai gravă încălcare a Constituţiei, dintre zecile de încălcări (nu doar cele şapte prezentate în Parlament), constă în preluarea atribuţiilor Guvernului, Parlamentului şi luarea deciziei aberante de tăierea salariilor, îngheţarea pensiilor, amputarea unor programe sociale, toate combinate cu majorări de impozite, creşterea TVA-ului. Plus alte decizii criminale luate, repet, fără consultarea instituţiilor statului, guvern, parlament, care au dus la prăbuşirea fulgerătoare a economiei României. Zeci de specialişti, români şi străini, chiar de la U.E. şi F.M.I. şi însuşi preşedintele-jucător, recunosc că au fost mari greşeli. Punct. Cum scrie autorul.

Domnia sa afirmă, pe bună dreptate, că România a ajuns să împrumute bani. Cine a împrumutat aceşti bani, nu tov. colonel Băsescu, trecând peste capul specialiştilor care se opuneau ?

Referitor la cele şapte puncte de vedere exprimate în materialul publicat.

1. La ce articol a citit în Constituţie că România este republică semiprezidenţială ? “Statul român este republică.” [(Art.1 (2)] în care “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării” [(Art. 61(1)]. Mai clar de atât nu se poate ! 

Buni, răi, aceştia sunt parlamentarii aleşi de poporul român. Nici mie nu-mi convin mulţi, dar sunt ai noştri. Doar ei au sarcina să hotărască, conform prevederilor constituţionale.

2. Nu a fost lovitură de stat, nici atentat la democraţia din România. Între timp, Curtea Constituţională a României s-a exprimat fără echivoc. Acum aveţi toate elementele pe masă. Nimic nu susţine afirmaţiile autorului. Poate acum să-şi ceară scuze pentru denigrare şi calomnie ?

3. Mai întâi, să-l vedem pe Crin Antonescu cum îşi exercită atribuţiile şi după aceea să ne exprimăm. Până atunci totul sună a bârfă. Ieftină. Nu-mi amintesc ca în calitate de ministru să i se fi reproşat vreun matrapazlâc. De altfel, prima prestaţie ne-a arătat un altfel de preşedinte.

4. Referitor la Victor Ponta sunt exprimate şi multe neadevăruri, fără a fi prezentată măcar o singură minciună exprimată în calitate de prim ministru. Nici eu nu sunt de acord cu plagiatul. Dar, până nu se dă un verdict ştiinţific nu ne putem pronunţa. Să vedem ce afirmă specialiştii. Văd că acea comisie a început să lucreze. De fapt, pe mine mă interesează mult mai mult deciziile concrete pe care le ia guvernul. Şi, deja, a luat câteva. Autorul se face că nu le ştie.

Oricum, Ponta arată mult mai bine decât infantilul Boc sau infatuatul spy Ungureanu.

Apropo ! Credeţi că Băsescu şi-a reînnoit, în ultimii ani, carnetul de comandant de navă pe bune ? Cu trecerea tuturor testelor necesare ? Cinstit, şi-ar da autorul mineralierul personal pe mâna marinarului Băsescu, bişniţarul flotei româneşti ?

5. Iată, s-a deschis şi Justiţia. ANAFUL îi pune deja întrebări incomode lui Sorin Blejnar. Pe surse, aflăm că a fost reţinut de DNA şi fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă&Co. Urmează toată caracatiţa. Poate aflăm ce e şi cu flota, rolul colonelului Băsescu la mineriade, 13-15 iunie şi alte dosare “îngheţate”, care aşteaptă să fie finalizate.

Plus zecile de şmecherii şi manopere puse în sarcina lui Băsescu şi camarila sa: câte ceva despre traficul de tiribombe prin fratele Mircea, casa din Mihăileanu, Eba europarlamentar sau despre vânzările anterioare, votarea la secundă de la Paris, fuga lui Haysam, ALRO, Porţile de Fier etc. etc.  

Recent, Bulgaria a invitat procurori şi judecători din cinci ţări europene să analizeze marile lor procese. Un exemplu demn de urmat.

6. Cunoaştem cu toţii şmecheria cu acel referendum. S-a văzut de ce urmărea un  parlament cu o singură cameră. Era mult mai uşor de manipulat. Cât priveşte reducerea numărului de parlamentari putea fi făcută de câteva de ori până acum. De ce nu a făcut-o pedeleii ? Mai ales că exista şi propunerea PSD-ului privind reducerea numărului de parlamentari la 318, depusă oficial, la Parlamentul României ! Să nu fie informat domnu’ autor ?

7. Fals. Nu e vorba de o nouă democraţie originală, cum afirmă maliţios autorul. Iliescu este istorie. Trebuie doar judecat pentru modul în care a manageriat Revoluţia sud-est europeană în România şi mineriadele.

N.B. Da, atunci când întrebi poporul, e vorba de democraţie ! Şi asta a făcut Parlamentul actual. De unde şi până unde lovitură de stat, gulgută infirmată până şi de CCR atotascultător de palat ?

Ce instituţie a statului a propus desfiinţarea PDL ? Din contra, este nevoie de un PDL reformat, care să facă o bună opoziţie. Reformă necesară, dealtfel, şi la PSD, PNL, UDMR …

Băsescu e, deja, şi el istorie. Chiar dacă nu va cădea la referendum. E ultimul preşedinte comunist din ţările fostului lagăr. Rămâne un exemplu de referinţă. Cum nu trebuie să fie un preşedinte al unei ţări membre a Uniunii Europene.

Culmea ! El vorbeşte de cinste ! Şi apare cu copilul în braţe la cerşit voturi !

Se va minuna U.E. şi diaspora, intoxicate la refuz de bubuli portocalii, de ce vor afla în curând !

Din păcate, atunci, scuzele, unora, nu vor mai folosi la nimic.

In fine, despre cele două litere.

A. In primul rând, “judecătorii” de la CCR trebuie să fie judecători cu adevărat. Dintre actualii, unul singur e judecător calificat. Ei nu trebuie puşi politic. Chiar să nu ştie autorul cine i-a pus acolo ?!

Văd că mulţi fac confuzie între CCR şi Justiţie. CCR-ul nu face parte din Justiţie !

B. Cu privire la traseism. Cine a făcut din traseism politică de stat ? Cine a rupt PNL-ul ? Cine a înfiinţat UNPR-ul ? Cine a trecut Partidul Democrat de la stânga la dreapta într-o singură noapte ?

Nu cumva tot colonelul Băsescu ?

Autorul se tot cantonează în zona lui dacă. Dacă ar fi fost aplicată …, dacă acum nişte ani s-ar fi făcut … Cu astfel de teorii nu vom face niciodată nimic. Ca şi cu “Da, tu nu ai făcut la fel ?”

Personal, nu am nicio satisfacţie că Băsescu e suspendat. E plină ţara de-alde el.

De fapt, asta e şi greaua moştenire lăsată de Ceauşescu.

Mă bucur, însă, că am putea scăpa de stilul de conducere ce frizează bunul simţ.

Un stil de conducere securisto-şmecheresco-mârlănesc. Băsescu zice că nu ţine la scaun. Are dreptate. E mult mai grav. Ţine cu orice preţ să-şi apere propria piele. Ştie că noua locuinţă nu va mai fi de protocol. Armata sa de colonei, oficina ICR ş.a. ştiu, de asemenea, ce le aşteaptă. Aşa că au scos tot “armamentul” din dotare. Trag 24 din 24. Conservele pdl plantate peste tot, în ţară şi afară,  au fost activate. Poate-poate !?!

Oare, întâmplător, spun unii,  pustnicul Varsanufie de la Marea Lavră l-a gonit pe Traian Băsescu afară din Muntele Athos anul trecut ?!? Ştiţi de ce ?

Vă daţi seama că m-aş bucura ca autorul articolului şi alţii cu aceleaşi convingeri să nu aibă deloc dreptate şi România ar intra în normalitate. Sunt de acord cu desfiinţarea statutului de drepţi. Gata !

Fără preşedinţi-jucători, udreniene, videni, berceni, hrebenciuci, becalieni, patricieni, blejnari …

Care să joace ţara la ruletă. La Monte Carlo sau pe Calea Victoriei.

Asta depinde numai de noi.  Să nu fim doar spectatori, ci direct implicaţi. Şi foarte bine informaţi.

Atât românii din ţară, cât şi cei din diaspora.

Uniunea Europeană cere respectarea tuturor standardelor Uniunii Europene. Corect. Să vedem ce va zice când îi vor fi prezentate dovezile oficiale de respectare a procedurilor de suspendare !

Apropo ! Când eram bătuţi, gazaţi, amendaţi şi arestaţi, prin iarnă-primăvară, Europa şi SUA nu erau îngrijorate ?!? Nu vedeau, nu auzeau !

O ultimă întrebare. Ce grad are autorul jucăriei Parlamentului ? În învăţământ, fireşte !

Din nefericire, nu avem de ales între bine şi rău. Doar între foarte rău şi mai puţin rău.

Cronometrul porneşte luni, 30 iulie 2012.

Urmează o sută de zile de foc sau continuăm politichia băsesciană de tip carpato-danubiano-pontic, cu influenţe balcanice !

Vara asta se poartă alb. Cu dungi negre !?!

 

N.B. Nevroticii, inepţii, ciumpalacii, viermii din Piaţa Universităţii şi din alte peste 60 de pieţe, din ţară şi diaspora, şi-au văzut visul cu ochii. S-au convins că nu numărul contează, ci adevărul cerinţelor exprimate. Quod erat demonstrandum !

Le mulţumesc din toată inima tuturor şi să nu aştepte vreodată recunoştinţa cuiva. Nu e nevoie.

Săptămânal trec prin Piaţa Obor să văd cât mai costă kilogramul de nepăsare, jumătatea de prostie, sfertul de neinformare sau gramul de conştiinţă. La ultimul produs preţul s-a prăbuşit, dar tot nu se prea vinde.

 

Ferească Dumnezeu ca actualii să ne dezamăgească !

 

Dacă doriţi să revedeţi PUB. ZIUA SUSPENDĂRII

https://www.youtube.com/watch?v=ST70sXd_kRg&feature=plcp,

 

Toate bune !?!

 

 

 

Sergiu Gãbureac

 

 

 

 

Tel.  0752 975.130 

 

Tel.  0731 936.615  

 

Bucuresti – 39

 

 

 

Ai nevoie de o informatie ?
Micã, micã ? O rezolvãm împreunã.

 

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

 1. deniro

  Gand la gand cu bucurie , cel putin in materie de moda !
  Mai sigur insa cred ca la toamna se vor purta dungile, asortate la tinuta unora care vor trebui sa raspunda pentru faptele lor pe timpul regimului Basescu .
  Domnul Sergiu Gabureac a pus lucrurile la punct si a explicat clar si concis pe intelesul tuturor care este “adevarul loviturii de stat parlamentare ” !!
  Felicitari Domnule Gabureac .
  Ma intreb ce s-o alege in aceste conditii cu protestul intelectualilor semnat de domnii, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu !
  Sper sa iasa la iveala detaliile si costurile operatiunii de denigrare securistica pentru uz extern,la nivelul UE, marca Basescu desfasurata cu ajutorul serviciilor , cu agenti platiti pe statele unor institutii din subordinea institutiei prezidentiale .
  S-auzim numai de bine !!

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.