Ultimul dans al libelulei

03.12.13 by

Iubitorii de teatru craioveni sunt invitați, joi, 12 decembrie, de la ora 16, la un dublu eveniment desfășurat la sala Ion D Sîrbu a TNC. Astfel –

Teatrul Național Craiova inițiază un nou proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și de a atrage publicul către creația dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.
Proiectul de spectacole-lectură Autorii sunt în sală va demara la TNC pe 12 decembrie 2013, de la ora 16, la sala Ion D. Sîrbu, o dată cu prezentarea piesei Ultimul dans al libelulei, de @Cornel_Mihai_UngureanuCornel Mihai Ungureanu, în regia lui Mircea Cornișteanu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ilie Gheorghe, Mirela Cioabă, Tamara Popescu, Constantin Cicort, Geni Macsim și Monica Ardeleanu.
Cornel Mihai Ungureanu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, flilala Craiova, autor a patru volume de proză și al unuia de publicistică. A primit Premiul „Petre Pandrea” pentru literatură al revistei Mozaicul, în 2003, şi pe cel al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, „Cartea anului 2005”, pentru volumul Noi, doi-trei le zece mii. A fost nominalizat, în 2008, la Premiile Clubului Român de Presă, secţiunea editorial – presă scrisă, iar prima sa încercare în dramaturgie, „Soţii, prietene, amante”, a fost nominalizată la concursul UNITER pentru „cea mai bună piesă a anului 2011”. Următoarea piesă, “Ultimul dans al libelulei”, a obţinut locul trei la Festco, Festivalul Comediei Româneşti, în 2013.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 2004, redactor-şef al revistei on-line Prăvălia culturală (pravaliaculturala.ro), redactor al revistei de teatru a TNC, SpectActor.

@SpectActor-25În aceeași zi, după spectacolul-lectură va fi lansat numărul 25 al revistei SpectActor. Primul nr. al acesteia a apărut pe 23 septembrie 2006, la inițiativa lui Mircea Cornișteanu, directorul TNC, și a fost realizat integral de Nicolae Coande. De atunci, redacția s-a îmbunătățit, iar în colegiul redacțional au intrat, pe rând, Adrian Buz, Mihai Ene și Cornel Mihai Ungureanu. Ultimii doi continuă să fie redactori și în prezent. Revista are o serie de colaboratori permanenți din Craiova, dar și din țară, și s-a bucurat de aprecierile unor personalități ale lumiin teatrale și literare. Alături de revista aTeNT a Teatrului Național Timișoara, SpectActor este singura revistă profesionistă editată de un teatru național din România și una dintre puținele de teatru din țară. Craiova are, așadar, și o revistă de teatru și vă invit să sărbătorim prietenește apariția ultimului număr.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.