Ultimul dans al libelulei

01.09.15 by

Până ce se va hotărî editorul să dea un comunicat, îmi face plăcere să vă anunţ că o carte a prietenului meu, scriitorul Cornel Mihai Ungureanu, a fost nominalizată de juriul Uniunii Scriitorilor la premiile acordate de breaslă pe anul 2014. Cornel este un dramaturg deja profesionist, cu o nominalizare inlusiv la Premiile UNITER, iar recenta lui prezenţă pe o listă unde vedem numele lui Matei Vişniec nu poate decât să ne bucure. În secţiunea “carte de teatru” (preiau comunicatul celor de la Mediafax) au fost nominalizate volumele lui Mihai Ignat – “Fermoare, nasturi şi capse” (Editura Tracus Arte), Marian Ilea – “Societatea de socializare din Medio-Monte” (Editura Tracus Arte), Constantin Popa – “Teatru” (Editura Junimea), Cornel Mihai Ungureanu – “Soţii, prietene, amante” (Editura Aius), Matei Vişniec – “Omul din care a fost extras răul” (Editura Cartea Românească). Preşedintele juriului este criticul ieşean Ioan Holban.

Reamintesc craiovenilor care vin la teatru că piesa „Ultimul dans al libelulei”, prezentă în cuprinsul cărţii nominalizate, a fost jucată pe 12 decembrie 2013 la Teatrul Naţional Craiova, în spectacolul-lectură cu acelaşi titlu, în debutul proiectului „Autorii sunt în sală”, cu o distribuţie valoroasă din care făceau parte actorii Ilie Gheorghe, Mirela Cioabă, Tamara Popescu, Geni Macsim, Constantin Cicort, Monica Ardeleanu. Regia, Mircea Cornişteanu.
Aici, un text al meu despre volum (care este şi prefaţa cărţii): https://www.romlit.ro/un_ceasornicar_cornel_mihai_ungureanu
Gala premiilor Uniunii Scriitorilor din România, pentru volume publicate în anul 2014, va avea loc pe 31 august, la Biblioteca Centrală Universitară. Să-i ţinem pumnii colegului nostru!

Cornel Mihai Ungureanu

Născut în Alexandria, pe 6 decembrie 1965, a debutat cu scrisori în revista Dilema şi, cu proză, în revista Ramuri (în 1999). Prima carte pe care a publicat-o a fost una electronică “Treptele din faţa casei” (2002, editura LiterNet). Au urmat volumele pe hârtie “Paşii Şarpelui” (roman, Editura Timpul, 2003), “Un fluture albastru” (proză scurtă, Editura Ramuri, 2003),
“Noi, doi-trei la zece mii” (proză, Editura Ramuri, 2005), “Recreaţii cu Babi” (publicistică, Editura Brumar, 2008).
A primit Premiul „Petre Pandrea” pentru literatură al revistei Mozaicul, în 2003, şi pe cel al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, „Cartea anului 2005”, pentru volumul Noi, doi-trei le zece mii. A fost nominalizat, în 2008, la Premiile Clubului Român de Presă, secţiunea editorial – presă scrisă, iar prima sa încercare în dramaturgie, „Soţii, prietene, amante”, a fost nominalizată la concursul UNITER pentru „cea mai bună piesă a anului 2011”. Următoarea piesă, “Ultimul dans al libelulei”, a obţinut locul trei la Festco, Festivalul Comediei Româneşti, în 2013.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 2004, redactor-şef al revistei on-line Prăvălia culturală (pravaliaculturala.ro), redactor al revistei SpectActor.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.