UDMR din nou la guvernare

02.03.14 by

Odată cu eşecul proiectului USL, la guvernare va fi cooptat UDMR. Sigur, asistăm la un un joc politic pentru obţinerea unei majorităţi parlamentare necesare investirii noilor ministri ai guvernului “Ponta 3″.

Imediat, organizaţii, voci ale societăţii civile, ziarişti au început să sară în sus şi să critice această mişcare politică nedorită a PSD-ului.

Este de înţeles, deoarece aşa cum subliniam în articolul “Guvernarea maghiară” de pe blogul meu, de fiecare dată când UDMR-ul a fost în guvernul României, a şantajat încercând să obţină avantaje bazate pe componenta etnică, nu pe cea de cetăţean al României cu drepturi şi îndatoriri egale cu ale majorităţii.

Nu pot uita, de exemplu, că la propunerea lui Titus Corlăţean pentru acordarea cetăţeniei în regim special pentru basarabeni, singurii care s-au opus au fost reprezentanţii parlamentari ai UDMR.

Şi totuşi, aceste organizaţii ale societăţii civile ale românilor sunt la fel de vinovate de această situaţie care, iată, se repetă din nou.

Spun asta, deoarece de ani de zile am pledat, am trimis mesaje, am scris nenumărate articole, am implorat organizaţii şi massmedia să preia şi să promoveze propunerea de modificare a Legii Electorale pentru a permite şi organizaţiilor majorităţii româneşti să i se permită să fie competitor electoral, aşa cum este UDMR sau alte organizaţii ale minoritatilor.

Până şi domnul Pârvulescu, preşedinte al “Pro Democraţia“, care se erijează în reprezentant al societăţii civile, a avut reacţii acide la adresa unei asemenea iniţiative.

Pe blogul “Diaspora şi Întregirea” se află chiar şi un Proiect Legislativ, gata să fie reintrodus în Parlament, proiect elaborat în legislatura trecută cu ajutorul senatoarei Elena Mitrea.

Tratat cu indiferenţă, acest proiect continuă să zacă fără să fie luat în considerare de societatea civilă, care însă se trezeşte din letargie şi se revoltă când un partid sau altul al puterii coopteaza UDMR-ul pentru a guverna România.

Aşa încât, degeaba se agită pumnii şi se vociferează în ceasul al doisprezecelea.

Societatea civilă a majorităţii româneşti nu-şi are reprezentanţii în Parlamentul ţării, singura societate civilă din România cu drepturi de reprezentare fiind doar cea a minorităţilor.

Din indolenţă, se culege acum ce (nu) s-a semănat.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.