„Turandot” – spectacol eveniment

27.01.17 by

Soprana Iréne Theorin, la Opera Română Craiova!

Opera Română Craiova are deosebita plăcere de a vă invita marți, 31 ianuarie 2017, de la ora 12.00, la Hotelul Ramada Plaza, la conferinţa de presă care anunţă spectacolul eveniment „Turandot” de Giacomo Puccini.

Spectacolul Operei Române Craiova, programat pentru data de 4 februarie 2017, de la ora 19.00, la Cercul Militar, o va avea drept cap de afiș pe soprana Iréne Theorin. Una dintre cele mai renumite soprane dramatice ale zilelor noastre, Iréne Theorin a urcat pe cele mai importante scene lirice din lume, fiind frecvent invitată de Covent Garden, Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Wiener Staatsoper și multe, multe altele. Aclamată pentru intensitatea muzicalității sale și extraordinara flexibilitate vocală, faimoasa soprană va urca pe scena craioveană, oferind publicului din România privilegiul de a o asculta.

Rolul Principele Calaf va fi interpretat de tenorul italian Simone Frediani. Cu o voce inconfundabilă de tenor dramatic autentic, solistul italian abordează cu o atent reliefată forță roluri puternice ale repertoriului italian, precum Principele Calaf, dovedind în același timp o expresivitate aparte.

Mult-aşteptata reprezentaţie se bucură de prezenţa maestrului Walter Attanasi la conducerea muzicală, de asemenea în dese rânduri invitat al unor companii de operă importante precum Teatro alla Scala di Milano, l’Arena di Verona, Opera di Roma și numeroase altele.

Alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova și de cei doi soliști invitați se vor afla: Mircea Tudora (Împăratul Altoum), Sorin Drăniceanu (Timur),  Renata Vari (Liu) – debut, Ioan Cherata (Ping), Cristian Bălășescu – Timișoara (Pang), Bogdan Olaru (Pong) și Dragoș Drăniceanu (Un mandarin).

Spectacolul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local al Municipiului Craiova.

La conferinţa de presă vor fi prezenţi: Antoniu Zamfir – managerul Operei Române Craiova, soliștii Iréne Theorin și Simone Frediani și dirijorul Walter Attanasi.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.