TRASEE

04.04.17 by

Marți, 4 aprilie 2017, ora 12, la UNAgaleria (Str. Budișteanu, nr.10)
vă invităm la vernisajul expoziției studenților Departamentului de Sculptură de la Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca
Expoziţia cuprinde o selecţie de lucrări aparţinând studenţilor din toate cele trei cicluri de studii: licenţă, masterat, doctorat.

Lucrările relecta efortul de constituire a unui limbaj vizual propriu, care să răspundă imperativelor de autocunoaştere şi maturizare în condiţiile mutaţiilor continue pe care le trăieşte contextul artistic local şi internaţional.

În esenţă, expoziţia însumează o serie de căutări care încearcă să rezolve întrebarea: Care este obiectul sculpturii astăzi?, sau Ce este sculptura?. Pe marginea acestor interogaţii încercăm să lansăm dezbateri în cadrul departamentului de sculptură al UAD Cluj şi să stimulăm pe parcursul anilor de studii chestionarea continuă a limitelor limbajului vizual.

Această chestionare este fundamentată atât de gama enormă de materiale, tehnici şi tehnologii de producţie pe care piaţa ni le pune la dispoziţie, cât şi de diversificarea abordărilor conceptuale şi a strategiilor creative cu care secolul XX şi-a lăsat amprenta asupra contemporaneităţii. Toţi aceşti factori impun modalităţi de expunere noi, pertinente şi adecvate.

Astfel, căutările personale ale studenţilor se cristalizează în diverse formate: obiectul construit sau găsit, instalaţie, video, performance, etc. Chestionând, între altele, resorturile figuraţiei, prozaismul abstracţiei pure, limitele structurale ale materialului, consistenţa metaforei şi a procesualităţii, sau implicaţia socială, lucrările acestor tineri reprezintă asumarea unor puncte de vedere care încearcă să se ancoreze în prezent, redefinindu-l în acelaşi timp.

Prin urmare, va invităm să vizionaţi expoziţia şi să va întrebaţi alături de noi: Ce este sculptura?

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.