Totu-i bine când se sfârşeşte cu bine

01.06.11 by

Primele reprezeentaţii ale spectacolului piesa Totu-i bine când se sfârşeşte cu bine au avut deja loc la Teatrul Naţional « Marin Sorescu », însă actorii se pregătesc de premiera care va avea loc sâmbătă, 21 mai, de la ora 19, în sala Amza Pellea. Piesa lui W. Shakespeare, publicată pentru prima oară în 1623, este regizată de britanicul Tim Carroll, cel care a mai pus în scenă la Craiova spectacolul « Odisseya » (2009).

Distribuţia: IULIA COLAN, ROMANIŢA IONESCU, CĂTĂLIN BĂICUŞ, GEORGE ALBERT COSTEA, GENI MACSIM, ANCA DINU, CONSTANTIN CICORT, EUGEN TITU, VLAD DRĂGULESCU, DRAGOŞ MĂCEŞANU, ADRIAN ANDONE, ŞTEFAN CEPOI.

Vlad Drăgulescu este asistent de regie, decorurile sunt realizate de Puiu Antemir, costumele de Lia Dogaru, muzica originală îi aparţine lui Iosif Herţea. Scriitoararea şi traducătoarea Ioana Ieronim a tradus special cu această ocazie textul piesei.

Tim Carroll şi-a început cariera cu English Shakespeare Company (pentru care a regizat Iulius Cezar, Cymbeline şi Furtuna), înainte de a deveni Director Asociat al Northcott Theatre în Exeter (1994-5), unde a regizat multe spectacole incluzând Amadeus, The Last Yankee, Charlie’s Aunt, Abigail’s Party şi alte piese mai noi. De atunci a fost regizor invitat la mai multe teatre, iar din 1999 în 2005 a fost Director Asociat la Shakespeare’s Globe în Londra. Numeroasele şi apreciatele sale spectacole de la Globe includ, în stagiunile recente, A Douăsprezecea Noapte ( care a primit premiile Evening Standard, Olivier, Time Out şi Critics’ Circle), Richard II, Romeo şi Julieta, iar în 2005, Furtuna. A regizat de asemenea piese contemporane de Peter Oswald pentru Globe. Din 1997 a regizat trei spectacole în Ungaria: The Clearing, Fair Ladies at a Game of Poem Cards şi The Duchess of Malfi. Primul său spectacol de operă a fost realizat pentru Kent Opera în 1994: The Prodigal Son de Benjamin Britten. Momentan este director de producţie la Kent Opera pentru care a regizat Purcell in the Theatre (1995), Orfeu de Monteverdi (1997/8), Acis şi Galateea de Handel (2002), Albert Herring de Britten (2003). Alte opere includ Eight Songs for a Mad King (Maxwell Davies), El Cimarron (Henze), şi Twice Through the Heart (Turnage) pentru Psappha Modern Music Ensemble. La Gran Teatre de Liceu în Barcelona a regizat, în 1999, Cabaret Classico cu Sarah Walker, revenind în 2001 pentru a regiza Five Canticles de Britten, iar în 2002 The Divine Sarah (din nou cu Sarah Walker, al cărei White Christmas l-a regizat în 2003). În 2003 a regizat Il Rttorno d’Ulisse in Patria pentru Britten-Pears School din Aldeburgh şi Shakesperre’s Globe, iar în 2004 Il re pastore de Mozart pentru Kent Opera. Proiecte recente de operă includ Tosca pentru English Touring Opera şi Manon Lescaut pentru Opera Holland Park.

În 2008 a regizat Neguţătorul din Veneţia la Stratford pentru Royal Shakespeare Company pentru stagiunea de vară.

În 2009 a regizat Adolf Hitler: My part in his Downfall de Spike Milligan. Tim Carroll a regizat atât Hamlet cât şi Pescăruşul pentru The Factory şi este unul dintre directorii asociaţi ai companiei. A regizat de asemenea Visul unei nopţi de vară pentru Sydney Opera House şi Odiseea pentru Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

În 2010 Tim Caroll a regizat Victory pentru Teatrul Barka din Budapesta şi Peter Pan pentru Festivalul Stratford Shakespeare din Ontario.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.