Swedish Dads “craiova”

24.09.17 by

Expoziție fotografie despre tații conștienți de egalitatea dintre sexe
Locație: Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova
Perioadă vizitare: 28 sep – 12 oct 2017

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului paternal. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.
Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor.
Expoziția Swedish Dads, adusă în premieră în Craiova, urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lume. Ce a însemnat acest lucru pentru ei, cum le-au fost afectate relațiile de cuplu, cât și cu copiii lor, dar și ce așteptări au avut ei în prealabil?


Ambasada Suediei invită craiovenii la vernisajul expoziției Swedish Dads Craiova în data de 28 septembrie 2017, la ora 18:00, la Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova. Tinerii craioveni vor avea totodată, ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din Suedia și despre societatea suedeză într-un format vizual atractiv. Așadar, invităm în mod special profesorii din Craiova să viziteze expoziția împreună cu elevii lor oricând în perioada 28 septembrie – 12 octombrie 2017.
Expoziția prezintă fotografiile a 20 de tați din Suedia, fiind un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București împreună cu partenerii noștri Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova, Europe Direct Craiova și Study in Sweden.
Intrarea este liberă.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/344829059279817
Photo: Kristin Lidell/imagebank.sweden.se

20 Sep, 2017
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.