Stagiunea de muzică de cameră

06.12.16 by

FILARMONICA “OLTENIA” CRAIOVA

Stagiunea de muzică de cameră

MARŢI, 6 DECEMBRIE 2016, ORA 19:00, MUZEUL DE ARTĂ

Recital extraordinar susţinut de

JOSU DE SOLAUN

pian SPANIA

În program:

Partea I:

Enrique Granados (1867 – 1916):

Valses Poeticos (Valsuri poetice)

fragmente din Suita “Goyescas”, op. 11

I. Los Requiebros (Complimentele)

IV. Quejas, o La Maja y el ruiseñor (Plângeri, sau Fata şi privighetoarea)

V. El Amor y la muerte (Balada) (Balada dragostei şi a morţii)

Allegro de Concierto, op. 46

Partea a II-a:

Frédéric Chopin (1810 – 1849):

Impromptu în Fa diez major, op. 36

Nocturna în Si major, op. 62, nr. 1

Trei mazurci, op. 50

Balada nr. 4 în Fa minor, op. 52

* Preţuri bilete: 15 lei; 10 lei (elevi, studenţi, pensionari)

JOSU DE SOLAUN

Câştigătorul Premiului I al Concursului Internaţional pentru Pian “George Enescu” – Bucureşti, ediţia a XIII-a, 2014 (concurs inaugurat în 1958 şi câştigat de pianişti legendari, precum Radu Lupu, Elisabeth Leonskaja şi Dmitri Alexeev), al Concursului Internaţional pentru Pian „José Iturbi” – ediţia a XV-a şi al Concursului pentru Pian desfăşurat la Praga sub egida Uniunii Europene – ediţia I, pianistul spaniol Josu De Solaun a fost invitat să susţină o impresionantă serie de concerte în întreaga lume.

Josu De Solaun este singurul pianist din Spania care a câştigat Concursurile “Enescu” şi “Iturbi” din întregul parcurs istoric al celor două prestigioase competiţii. Imediat după câştigarea râvnitului Premiu I la Concursul “George Enescu”, tânărul muzician a fost invitat la recepţia oferită de Regele şi Regina Spaniei la Palatul Regal, în semn de preţuire.

Ca solist, a concertat împreună cu Orchestra Teatrului “Mariinsky” – Sankt Petersburg, Orchestra Filarmonică “la Fenice” – Veneţia, Orchestra Filarmonicii “George Enescu” - Bucureşti, Orchestra de Cameră – Moscova, Orchestra Filarmoncă – Mexico City, Orchestra Radio – Cehia, Orchestra Filarmonică a Ucrainei – Lvov, Orchestra Americană a Teatrului de Balet – New York, Orchestra Filarmonică – Bari (Italia), Roma Sinfonietta, precum şi cu majoritatea orchestrelor din Spania şi România.

În 2016, la Casa de Discuri NAXOS i-a apărut CD-ul cu Baletul “Nunta” de Igor Stravinski, înregistrat alături de Orchestra şi Corul din Virginia (S. U. A.) dirijate de JoAnn Falletta şi, de asemenea, un set de 3 CD-uri cu integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu.

Josu De Solaun a absolvit Manhattan School of Music, dintre profesorii care au i-au influenţat evoluţia pianistică distingându-se în primul rând Nina Svetlanova şi Horacio Gutierrez.

În prezent, în paralel cu desfăşurarea carierei concertistice, Josu De Solaun este cadru didactic la Sam Houston State University.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.