Se prăbuşeşte şandramaua sau se sparge băşica ?

24.02.14 by

În urmă cu circa doi ani am atras atenţia că U.S.L.-ul este o construcţie politică artificială, deoarece singura motivaţie pentru care aceasta a luat fiinţă a fost dată de ura populaţiei cu drept de vot faţă de d-l Traian Băsescu şi adunătura politică numită P.D.L. Nu a existat nici un fel de suport ideologic. S-au unit două partide (P.S.D. şi P.N.L.) complet antagonice: unii, adepţi ai etatismului, uneori cu talent mascat, alţii, adepţi ai economiei de piaţă complet libere; unii, adepţii zicalei „statul e-n toate, în cele ce sunt şi-n cele ce mâine vor fi la pământ“, alţii, promotorii iniţiativei individuale, complet libere, în toate domeniile vieţii social-economice.
Perioada 2008-2012 s-a caracterizat (guvernare P.D.L.) printr-o cădere economică a României de aproape zece procente în care partidul socialist trecut într-o noapte din martie 2005 de la Internaţionala Socialistă la „Internaţionala“ Creştin-Democrată şi Populară, bazându-se pe personalitatea d-lui Băsescu şi folosind motivaţia crizei instalată în România începând cu toamna anului 2008, a condus ţara în mod discreţionar prin masive epurări ale funcţionărimii, tăieri de venituri şi impunerea unei cohorte lacome care a avut un singur scop: jefuirea averii naţionale şi crearea de noi resurse necesare menţinerii la putere la viitoarele alegeri. Noii funcţionari aduşi în posturi doar pe criterii de partid, mulţi dintre ei analfabeţi şi total nepotriviţi pentru orice formă de administraţie, au avut un singur ţel: îmbogăţirea personală şi consolidarea financiară a partidului.
Sub pretextul consolidării statului de drept, d-l Băsescu şi asociaţii au dus o campanie de intimidare şi chiar „lichidare“ politică a opozanţilor: au fost încurajaţi susţinătorii şi hăituiţi cei care s-au opus pedismului cu acuzaţii de tot felul: „presa mogulilor“, „presă în slujba lui Iliescu, Năstase şi a P.S.D.-ului“ şi altele. Subliniem şi faptul că nici unul dintre apropiaţii Camarilei Cotrocene, amestecaţi în afaceri cu iz penal, nu a fost „deranjat“ de justiţia statului de drept al d-lui Băsescu.
La 9 decembrie 2012 românii au decis. Au acordat U.S.L.-ului încredere şi votul lor: aproape 60% din populaţia care s-a prezentat la urne a votat U.S.L. Conform promisiunilor, urma să ne aşteptăm la punerea în practică a celebrei ziceri electorale „dreptate până la capăt“.
Au urmat pactul de coabitare, împărţirea funcţiilor celor mai înalte din Procuratură, ratarea privatizării C.F.R. Marfă şi tot felul de alte compromisuri inutile şi lipsite de demnitate.
Partea a doua a anului 2013 s-a caracterizat printr-un permanent joc al declaraţiilor în contradictoriu ale celor doi co-preşedinţi ai mamutului nefuncţional U.S.L.
Anul politic 2014 a început în forţă: din ziua de Bobotează, d-l Băsescu a început să iasă, de cele mai multe ori la ora 18.30, cu tot felul de declaraţii anti-U.S.L. în care sublinia şi condamna gogomăniile acesteia, din care cea mai mare este cea cu acciza suplimentară la carburanţi.
În contrapartidă, majoritarii au pus pe taraba politică scandalul Nana cu toate conexiunile sale, subliniind maniera dubioasă în care familiei Băsescu i s-a acordat un credit pentru achiziţia acestor terenuri.
„Delirul“ a continuat cu scoaterea la lumină a unor dubioase afaceri cu petrol în care actriţa principală a fost aceeaşi fiică întâinăscută a d-lui Băsescu şi meseria ei de notar.
Luni, 20 ianuarie, s-a prăbuşit în Munţii Apuseni un avion utilitar cu o echipă medicală care se deplasa la Oradea pentru pregătirea unui transplant. Au fost doi morţi şi patru răniţi destul de grav.
A început căutarea vinovaţilor. Ghinionul a făcut ca aproape toţi vinovaţii sau presupuşii vinovaţi să fie liberali de pe diverse trepte ale puterii.
Având în vedere aceste întâmplări, d-l Antonescu & asociaţii au hotărât o miniremaniere de guvern care presupunea, printre altele, venirea d-lui Klaus Johannis, primarele Hermannstadt-ului, ca ministru de interne şi vicepremier. Şi aici căruţa guvernării, oricum hodorogită, s-a rupt de tot, împrăştiindu-se pe potecă.
Au început tot felul de negocieri cu răsuceli şi răzgândeli, din care a rezultat că d-l Ponta şi famiglia nu vor accepta în vecii vecilor pe Neamţ în rândurile Guvernului.
Ca urmare, se profilează ruperea U.S.L.-ului şi o luptă politică cu toate armele pe masă, în care părţile îşi vor aminti mai ales întâmplările rele din vremea concubinajului politic.
www.omniscop.ro

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.