Saxofonul, China si Belgia

12.03.12 by

De ce saxofonul si China si Belgia? Este 11 martie si sunt la Shanghai. Ma pregatesc sa-l intalnesc din nou pe prietenul meu Henry…ne cunoastem de multa vreme si, de cate ori vizitez Shanghai-ul, este o placere pentru mine sa discutam de-ale amicilor si, mai ales, despre muzica. Imi place foarte mult muzica; Henry este un indragostit de saxofon si stiu sigur ca o sa discutam despre ceea ce a descoperit in ultima vreme, ce partitura incearca sa interpreteze (pana acum e clar de ce Saxofonul si China…dar de ce Belgia?). Ii place jazz-ul iar mie mi-a venit ideea sa ma interesez de unde vine saxofonul si de ce se numeste asa….prin urmare:
Considerat a fi mai nou decât alte instrumente muzicale, în ceea ce priveşte istoria sa, saxofonul a fost inventat de Antoine-Joseph (Adolf) Sax.
Adolphe Sax s-a nascut pe 6 noiembrie 1814 în Dinant, Belgia. Acum e clar…Belgia participa la mica istorie! Tatăl său, Charles, a fost un producator de instrumente muzicale.
În timpul tinereţii sale, Adolphe a studiat clarinet şi flaut la Conservatorul din Bruxelles. Pasiunea tatălui său pentru crearea de instrumente muzicale l-a influenţat foarte mult şi el a început planurile de îmbunătăţire al clarinetului. Asa a obtinut un instrument unic: saxofonul!
In 1841 Adolphe Sax a aratat creaţia sa, un saxofon bas C, compozitorului Hector Berlioz care a fost impresionat de unicitatea şi versatilitatea a instrumentului; pe 12 iunie 1942, Hector Berlioz a publicat un articol la Paris, in revista “Journal des Debats” descriind saxofonul. Incepuse era noului instrument…incredibil cu…muzica simfonica…de aici pouteti sa incercati si singuri sa aflati mai multe…distractie placuta cu un instrument pe care, astazi, il identificam cu jazz-ul de toate felurile!

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.