SAWASDEE

13.07.12 by

Suntem in iulie. Toti, mai mult sau mai putin, murim de cald. Dar…este vara si multi dintre noi se gandesc deja la vacante. In Italia toate intreprinderile inchid in august…mai mult…ai impresia ca este o…tara inchisa. Toti sunt la mare sau la munte…dupa placere sau posibilitati. Altii se duc prin strainatate incercand sa descopere locuri noi sau sa se intoarca unde s-au simtit mereu bine.
Teroarea mare, mai ales din partea prietenilor care s-au dus in alte tari, este invitatia, la intoarcere, de a-i vizita ca sa-ti arate pozele facute in timpul calatoriei (cu tehnologia moderna…sunt sute de fotografii cam 7-8 petreceri de nunta). In ultima vreme mi-am dat seama ca toti (de multe ori si eu) vorbesc despre locuri: arhitectura, istoria, cum se mananca, discoteci, marea cristalina, etc. si…uitam sa intalnim sau sa vorbim despre persoane. Este ca si cand Roma ar fi numai Forul lui Traian si Colosseum-ul, sau Parisul Turnul Eiffel sau Ibiza numai marea minunata si distractia in discoteca.
Si televiziunea are un rol in aceasta directie…ne prezinta anumite situatii (este just sa fie prezentate pentru a ne sensibiliza) in mod sistematic si ne da impresia ca trebuie sa ne gandim la o tara vazand numai informatia transmisa. Este cazul Braziliei unde te gandesti numai la favelas sau al Tailandei unde ne gandim numai la Phuket (cu mare, plaja si…prostitutie).
Calatoresc destul de mult…rolul meu in intreprindere ma obliga sa ma duc adeseori sa vizitez partenerii din tari diverse. In iunie am fost la Bangkok si am trait o experienta formidabila…persoane care surad mereu, un respect pentru persoana, o atentie pentru oaspete deosebite.
De multe ori, la intoarcere, multi ma intreaba…ce ai vazut? Ce ti-a placut cel mai mult? Este adevarat ca dau anumite detalii despre locul vizitat (chiar daca nu prea vad multe lucruri) dar vizita in Tailanda mi-a aratat ca marea bogatie cu care ma intorc acasa este…descoperirea persoanelor, timpul petrecut cu ele…sunt o persoana norocoasa…
Suntem in iulie. Se apropie august…luna de concediu…va urez sa aveti relaxarea pe care o cautati, sa vedeti constructii antice sau moderne, sa mancati bine si…sa nu uitati ca totul este locuit de…oameni ca noi…deci sper sa va intoarceti cu dorinta de a vorbi si despre persoane si nu numai de locuri vizitate.
PS. De ce titlul Sawasdee (se pronunta SAUADI)? Este salutul tailandezului de fiecare data cand te intalneste…dar este rostit impreuna cu un suras care te ajuta sa te simti imediat in sintonie cu persoana pe care o ai de fata.
Va pot scrie Sawasdee tuturor…puteti sa-l cititi acum…surasul…va rog sa vi-l imaginati…

www.omniscop.ro 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.