S- a dovedit: Atlantida există!

01.11.11 by

Vineri 14 octombrie, sala „Arta” a artiştilor plastici, eveniment: poetul Dan Dănilă lansează volumul de versuri :”Atlantida există”, a opta carte de versuri a autorului.

Despre Dan Dănilă ce să spun? Este român din Sibiu însă trăieşte de 20 de ani în oraşul Leonberg din Germania, l-am cunoscut la el acasă, un om deschis şi cald, pasionat de poezie, pictură şi muzică dar şi traducător din doi autori extrem de diferiţi: F.Villon şi Rainer Maria Rilke. Are si un blog personal, cum se întâmplă astăzi, cine caută mai multe informaţii despre el, va găsi..

Volumul de versuri: „Atlantida există” este prezentat, cu aplomb şi profesionalism, de cătregazde, scriitorii:Horia Dulvac şi George Popescu, preze0ntările sunt înfrumuseţate de muzică, cunoscutul virtuoz Mircea Suchici însoţit de fica lui încântă publicul cu muzică din autori clasici dar şi cu piese proprii, muzicianul povesteşte cum a compus aceste piese.

Public select, iubitor de muzică şi poezie: Marcel Voinea (cel care a pus la dispoziţie acest loc de întâlnire), Alexandru Stuparu, Emilian Mirea, Tudor Negoescu, Ion Maria,Viorel Pîrliglas,Mariana Dulvac şi mulţi alţii..

S-au vândut cărţi , s-au dat autografe şi, după cum este obiceiul, autorul a stat cu publicul la un pahar de vorbă. Oamenii sunt destinşi, curioşi, se schimbă impresii şi gânduri.Dan Dănilă ne spune că, atât cât a văzut el, Craiova i se pare un oraş frumos, cu un farmec aparte, aceste aprecieri făcute din partea cuiva care trăieşte în Germania ne fac şi pe noi, trăitorii în Craiova, să ne simţim mai bine şi mai confortabil în oraşul nostru.

Toată această fericită şi frumoasă „întâmplare” a dovedit că Germania poate fi aproape de Craiova şi că, atunci când oamenii se bucură unul de altul, pot reînvia o Atlantidă ideală.

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.