Rugă pentru Basarabia

16.04.14 by

În această vreme, când zăngănitul armelor se aude la hotarele Moldovei, când teama și speranța se luptă în sufletul fiecărui locuitor al acestei țări, când mai mulți ochi ca oricând se îndreaptă spre Apus cu nădejde, iar Unirea pare mai aproape, am reluat o mai veche rugăciune, pe care am alcătuit-o cu câțiva ani în urmă, socotindu-o potrivită pentru timpul pe care-l traversăm:
,,Doamne, Îți mulțumim! Îți mulțumim, fiindcă ai auzit plânsul copiilor nevinovați și al orfanilor și Te-ai îndurat. Îți mulțumim, fiindcă ai auzit plânsul mamelor îndoliate, blestemele văduvelor și Te-ai îndurat. Îți mulțumim, că ai auzit scrâșnetul bărbaților încătușați, ai înțeles dorul de libertate al robilor și Te-ai îndurat. Îți mulțumim, că ai auzit plânsul bătrânilor și nu i-ai lăsat să li se stingă pâlpăirea de speranță. Ai auzit rugăciunile apelor, al munților și ale câmpiilor, ale vitelor și ale păsărilor. Ai auzit rugăciunile poporului Tău cel greu încercat, cel sfârtecat și de atâtea ori răstignit. Ai auzit rugăciunea lui Ștefan, clopotul Putnei și al Voronețului, al Căprianei și al Argeșului, al sufletului însuși chemându-Te pe Tine să le faci dreptate și Te-ai îndurat. Ai auzit doina ciobanilor, naiul lui Zamfir, taragorul lui Fărcaș, versul lui Vieru și n-ai putut să stai nepăsător. Ne-ai pus la încercare credința, dar nu ne-ai lăsat să ne pierdem speranța. Ne-ai pus la încercare tăria, dar firea n-ai lăsat să ne-o nimicească, fiindcă mari și nepătrunse sunt planurile Tale pentru neamul acesta românesc.
La râul Prutului am stat și am plâns, când ne-am adus aminte de altădată, de casa și de masa noastră, de bucuria de a fi-mpreună; când ne-am adus aminte cum ne-au răpit la miez de noapte, sfârtecându-ne casa, inima și viața. La râul Prutului am șezut și am plâns, când ne-am adus aminte de morții noștri știuți și neștiuți, de eroii noștri fără cruce, de blestemele și de rugăciunile noastre numai de Tine știute. La apele Prutului am șezut, ne-am adunat ca puii sub aripile mamei lor. Am avut credința că nu ne vei părăsi, am avut tăria să sperăm, am avut puterea să răbdăm. Doamne, Îți mulțumim pentru tot și pentru toate! Dacă Ți-ai întors fața către poporul acesta românesc, ascultă-i ruga până la capăt și dă-i, Doamne, bucuria deplină. Un semn așteaptă de la Tine și ca Marea Roșie cea în două despicată de Moise se va aduna și armatele lui faraon neputincioase vor fi întru nimicnicirea lor. Arată-Ți, Doamne, mila Ta, arată-Ți puterea și dreptatea. Arată că Tu ești Dumnezeul cel adevărat și nici un domn nu este mai mare decât Tine. Aceasta ne e credința, aceasta ne e speranța, aceasta ne e iubirea, aici, acum și în vecii vecilor, amin.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.