Romania optimista: Un tenor roman, castigator la prestigiosul concurs Operalia

28.07.15 by

Tenorul roman Ioan Hotea a castigat premiul cel mare la prestigiosul concurs de promovare a talentelor Operalia, desfasurat intre 13 si 19 iulie la Londra.
1) Tenorul roman Ioan Hotea, locul I la editia din 2015 a concursului Operalia

Editia din acest an a festivalului Operalia, concurs infiintat in 1993 de tenorul spaniol Placido Domingo, s-a desfasurat in perioada 13-19 iulie la Opera Covent Garden din Londra.

Tenorul roman Ioan Hotea este, alaturi de o soprana norvegiana, unul dintre laureatii editiei 2015, acesta castigand premiul I si un cec in valoare de 30.000 de dolari.

Ioan Hotea este nascut in 1990 si este absolvent al Academiei de Muzica din Bucuresti. Din 2011, tenorul colaboreaza cu Opera Nationala Romana, timp in care a castigat numeroase premii, printre care locul I la Concursul National Victor Giuleanu.

2) Festivalul Sighisoara Medievala a debutat joi

A 23-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala a inceput joi, 23 iulie, si se va incheia duminica, 26 iulie. Tema aleasa pentru 2015 este: Menestreli si Trubaduri – 5 secole de muzica si teatru medieval.

La acest eveniment, organizat de Primaria Municipiului Sighisoara in parteneriat cu Asociatia Turistica Sighisoara, sunt asteptati peste 25.000 de spectatori, care vor avea ocazia sa urmareasca pe parcursul celor patru zile de festival nu mai putin de 12 trupe muzicale din Romania si Ungaria, sapte ordine cavaleresti din Romania si Bulgaria, 11 trupe de teatru si animatie medievala, dar si expozitii de arte plastice, lansari de carte sau un concert de orga.

De asemenea, vor fi difuzate trei proiectii de film in regia lui Sergiu Nicolaescu, cel care este si director onorific in memoriam al editiei din acest an.

3) O moneda de aur si numeroase podoabe de argint, recuperate prin Interpol din Germania si intrate in custodia Muzeului National de Istorie al Romaniei

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au recuperat recent parti din tezaurele sustrase de o grupare infractionala din situl arheologic Sarmizegetusa Regia.

Printre obiectele de patrimoniu recuperate se numara o moneda de aur si 25 de obiecte autentice de podoaba din argint: fibule, inele, colane, pandantive, toate apartinand geto-dacilor.

Obiectele de valoare au fost scoase ilegal din Romania si au fost identificate la doua case de licitatii din Munchen, Germania. Acestea vor intra in custodia Muzeului National de Istorie a Romaniei din Bucuresti.

In prezent sunt urmarite prin Interpol si alte tezaure care fac obiectul unor operatiuni de spalare si valorificare pe piata internationala a antichitatilor, printre care un tezaur de monede Lysimach din aur sau mai multe tezaure de monede Koson din aur.

4) Brasov – Caravana Metropolis – Cinema in aer liber ajunge in orasul de sub Tampa

Dupa succesele repurtate la Arad si Timisoara, acolo unde a adunat peste 20.000 de spectatori, Caravana Metropolis – Cinema in aer liber ajunge la Brasov.

In perioada 28 iulie – 2 august, Piata Sfatului va fi gazda a sase zile de film, in fiecare seara a evenimentului urmand sa fie difuzata o pelicula de exceptie.

Organizatorii au la dispozitie cel mai modern echipament de proiectie in aer liber din Romania, in care se remarca singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 de lumeni, care permite urmarirea filmelor la o calitate inalta.

Spectatorii sunt asteptati in perioada amintita in fiecare seara, incepand cu ora 21.30, accesul fiind gratuit.

5) Braila – Festivalul si Concursul “Hariclea Darclee” debuteaza pe 28 iulie

In perioada 28 iulie – 9 august are loc la Braila editia jubiliara a Festivalului si Concursului International de canto “Hariclea Darclee”, destinat tinerelor talente din intreaga lume.

Pentru editia din acest an s-au inscris 184 de artisti, care vor fi urmariti si notati de un juriu international, condus de Mariana Nicolesco, organizatoarea evenimentului.

Concertul inaugural al festivalului va fi sustinut de soprana Adela Zaharia si basul Bogdan Talos, laureati ai Concursului Darclee, acompaniati la pian de Alexandru Petrovici.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.