ROMÂNI AMERICANI DE PRESTIGIU CER DE PATRU ANI SĂ SE RENUNȚE LA REPREZENTAREA PARLAMENTARĂ A DIASPOREI DIN STATELE UNITE

16.10.12 by

… :Și nu fac aceasta atât pe criterii politice, motivele lor fiind în primul rând de natură principială: Pentru că acei așa ziși „reprezentanți democratici” ai lor nu-i reprezintă cu nimic și nu le servesc nici un fel de interese; în al doilea rând de natură social-culturală: Pentru că nivelul de educație politică al acelora nu s-a dovedit prin nimic a reprezenta în Parlamentul României nivelul democratismului pe care conaționalii lor au ajuns să-l înțeleagă trăind în Statele Unite; iar în al treilea rând, de natură etică și pragmatică: Pentru că, frați ai noștri fiind, dar învățând ce este valoarea banului, ei se îngrozesc de câte fonduri din sărăcăciosul nostru buget chetuiesc acești reprezentanți circulând peste meridiane și paralele fără nici un fel de eficiență, ba, chiar dimpotrivă, aducând ponoase țării.

În acest context, cu toată modestia și fără a împărtăși în vreun fel speranța lor că o asemenea intervenție chiar ar avea ecou pe Dâmbovița, nu fac decât să mă alătur lor și să cer insistent tuturor forurilor care încă mai pot decide criteriile de votare pentru alegerile din decembrie – bine înțeles, în primul rând Guvernului României, Autorității Electorale permanente și Biroului Electoral Central ce va începe a ființa, dar și Comisiilor de Specialitate ale celor două Camere încă în exercițiu, Justiției precum și organizațiilor civice din Societatea Civilă românească – să nu se definitiveze lista Colegiilor electorale în ceea ce privește votul românilor de pretutindeni, până când opinia publică nu va fi informată în mod complet de către parlamentarii care au reprezentat aceste colegii, care a fost nivelul cheltuielilor de la buget făcute de ei în legislatura prezentă și în ce măsuri concrete care au venit în folosul alegătorilor lor s-au concretizat acestea.

Ca să fiu sincer și franc, convingerea mea este că asemenea „parlamentari”, în afară de rolul propagandistic ( și acela discutabil pentru că s-a caracterizat numai prin mijloace manipulatorii sfidând interesul național) în campaniile electorale privind Președintele, nu au avut nici un alt fel de rost, umplând decorativ Parlamentul, accentuând traficul de influență și consumând clientelar fonduri bugetare.

Cel care îmi semnalează această șituație în care de ani de zile confrații noștri de peste ocean se demonstrează a fi mai grijulii cu cheltuirea bugetului României și mai atenți cu scopurile măsurilor legislative din țară decât guvernanții noștri, este Dwight Luchian-Patton, editorul celei mai vechi publicații care apare în limba română pe teritoriu american și analist politic de prim rang, specializat tocmai în democrația americană, ale cărui cronici săptămânale din revista al cărei fronton îl public mai jos se bucură de îndreptățit ecou în importante cercuri politice și guvernamentale americane:

 

 

 

CLIPA, cea mai veche revista romaneasca din Statele Unite in circulatie.

CLIPA, revista independenta de informatie
socio-politica si cultura,
editata saptamanal
in Statele Unite ale Americii

El vine și ridică această problemă în numele mai multor publicații și asociații ale românilor din Statele Unite, adresându-ni-se nouă, celor din țară și întrebându-ne ce nevoie avem de asemenea parlamentari și ce avantaje ne aduc ei nouă, de vreme ce ei, alegătorii în numele cărora respectivii se erijează a funcționa, nu au nici un avantaj prin existența unor asemenea reprezentanți. Și cred că datoria noastră, de cetățeni lucizi, grijulii cu bugetul căruia noi îi suntem contribuabilii, este să recunoaștem rolul nul, dacă nu chiar degradant al unor asemenea parlamentari în ceea ce privește cultura și spiritualitatea românească, ineficiența lor în relații de reprezentare a Instituțiilor Statului cu organisme similare din țările pe unde hălăduiesc după câte doi-trei alegători și chiar insignifianța prezenței lor la tribuna Parlamentului din care fac parte.

Și, atunci se pune problema: Dacă românii americani, care-și plătesc dările către Statele ale căror cetățeni loiali sunt și ar putea să nu le pese de abuzurile din contribuțiile noastre fiscale, își exprimă indignarea, atunci poziția noastră care e?!… Ca să nu mai punem problema de principiu: Ce reprezentativitate poate avea și cum poate „alesul” respectiv să știe ce e-n sufletele alegătorilor săi care, purtând cultura și mentalitățile lor din diferite zone de aici din țară, s-au adaptat culturilor din cele mai diferite zone ale celor trei continente pe care le cuprinde o circumscripție electorală care, băgați seama, nu se cheamă „Bolintinu din Vale”, ci se cheamă „America de Nord, Centrală și de Sud, Australia și Noua Zeelandă”?!

Este limpede că unicul folos (ca și unica folosință) a unui asemenea Birou Electoral aruncat în suburbiile unuia dintre miile de orașe Americane și văzut la față cel mult de enoriașii parohiei respective, este diferența de fus orar care poate aduce surprize infinitezimale utile doar la alegerile prezidențiale și nicând în altă situație. În alegerile locale nu au cum interveni, iar în alegerile parlamentare asemenea cifre nu contează, ne reprezentând vreun rezultat cu semnificații democratice, ci doar un aranjament de gașcă. Nu e vorba aici de democrație, ci de a menține cu cheltuieli grele un cap de pod, într-o localitate cât mai îndepărtată ca fus orar, pengtru ca, în caz de pericol la votarea din țară, să-i scoli noaptea pe oamenii lipsiți de informații reale speriindu-i cu amenințarea că „inconștienții din țară votează cu comuniștii, așa că, hai să-i contracarăm!”… Și, uite-așa, cum securitatea dinainte își plasa rezidenții din străinătate ca să dezinformeze și să manipuleze emigrația română cultivându-i cea mai rușionoasă trăsătură națională pe care o avem: acea a lipsei de coeziune, a suspiciunii reciproce și a ce se cheamă „capra vecinului”, mutatis-mutandis, diriguitorii ultimelor două legislaturi au încercat să reediteze un asemenea rezidențiat folositor doar lor, prin acești parlamentari de unică folosință.

Fapt pentru care subscriu întru totul și repun în atenție publică demersurile menționate mai jos, făcând apel la o mobilizare care să rezolve problema, cum am spus, urgent, până la declanșarea alegerilor:

From: Dwight Patton [mailto:dwight0614@att.net]
Sent: Friday, October 05, 2012 2:41 AM
To: leuc@upcmail.ro
Subject: Fw: Protest

Distinse Maestre,

Va remit, in attachment-Protestul publicatiei „The Romanian Echo”, privitor la mascarada alegerilor precedente, cand Parlamentul Romaniei a fost infestat de tot felul de purtatori ilegali de creier.

Intrucat in USA se pregateste un scenariu similar, revin la rugamintea mea anterioara, de a face uz de prestigiul si influenta de care beneficiati si sa cereti insistent ca sa se renunte la reprezentarea parlamentara a Diasporei din Statele Unite ale Americii.

Deja se pregatesc pentru Senat si Parlament, persoane a caror nivel educational, intelectual, moral, etc. ar face deliciul boschetarilor de sub Podul Grant.

Pentru toti acestia si sustinatorii lor, o intrebare adresata sen.Joseph R. McCarthy de USA Army special counsel , Joseph N Welch, la 9 Jun.1954: „Have you no sense of decency, sir ?( Nu aveti simtul decentei,d-le)” . Se pare ca le lipseste totul, dar absolut totul.

Ce multa dreptate a avut prof George Ross, de la Colegiul Regal din Londra, cand a afirmat ca “Romania cunoaste la aceasta ora stagnarea, promovarea mediocritatii si a coruptiei. (……) Romanii au intrat intr-o faza de sinucidere colectiva; nimeni nu-i poate ajuta si nici nu vor sa fie ajutati”.

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a cerut parlamentarilor romanii sa arate ca respecta cele mai inalte standarde de integritate !!!

Cum sa vorbesti de integritate unor analfabeti, idioti, semi-docti, etc. care nici nu cunosc ceea ce inseamna acest cuvant?!

Incaodata, va rog nu lasati TARA pe mana acestor talhari.

Cu neschimbata cordialitate,

Dwight Luchian-Patton

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.