Revolta lui Atlas. Ori-ori de Ayn Rand deja în librăriile bune

29.10.14 by

În premieră, în limba română, a apărut bestseller-ul internaţional al scriitoarei Ayn Rand, Revolta lui Atlas (Atlas Shrugged). Romanul tradus la Editura Cartier va fi publicat în trei volume, urmând ca în următoarea perioadă să apară şi cel de-al treilea volum. Revolta lui Atlas. Noncontradicția și Revolta lui Atlas. Ori-ori sunt deja disponibile în librăriile bune din ţară.
Revolta lui Atlas este considerată în SUA cea mai citită carte după Biblie, iar canalul Discovery o plasează în „Top 10 – Cărţi care au schimbat lumea”.

„Revolta lui Atlas este un elogiu adus vieţii şi fericirii. Justiţia este necruţătoare. Indivizii creativi, urmărirea neabătută a scopurilor şi bunul-simţ îşi găsesc aici satisfacţia şi împlinirea. Paraziţii care se îndepărtează mereu de scopuri şi de raţiune îşi află sfârşitul, aşa cum se şi cuvine.”
Alan Greenspan
„Rand a scris cea mai provocatoare din punct de vedere intelectual ficţiune a generaţiei sale.”
John David Lewis

Ayn Rand: „Banii sunt barometrul stării morale a unei societăţi. Când vezi că afacerile sunt făcute nu prin consimțământ, ci prin constrângere, când vezi că pentru a produce ai nevoie să obţii permisiunea de la oameni care nu produc nimic, când vezi că banii curg către cei care fac afaceri nu cu bunuri, ci cu favoruri, când vezi că oamenii devin din ce în ce mai bogaţi mai curând prin mită și șmecherii decât prin muncă, iar legile nu te protejează, dar îi protejează pe ei de tine, când vezi că este recompensată corupția, iar cinstea este un sacrificiu de sine, atunci vei ști că societatea în care trăiești este condamnată. Banii sunt un mediu atât de nobil, încât nu intră în competiție cu armele și nu fac casă bună cu violența. Nu vor permite unei ţări să supravieţuiască pe jumătate în sărăcie, pe jumătate în jaf.”

AYN RAND, născută Alissa Zinovievna Rosenbaum, pe 2 februarie 1905, la Petersburg, Rusia şi decedată pe 6 martie 1982, New York, SUA. Ayn Rand a fost eseistă și scriitoare americană, inițiatoarea curentului numit obiectivism și autoare a romanelor We the Living, Anthem, The Fountainhead și Atlas Shrugged.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.