Regizorul Kincses Elemer lansează „Niciodată” la TNC

09.03.12 by

Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova organizează lansarea romanului Niciodată, de Kincses Elemer. Apărut la Editura UartPress în 2011, romanul lui Kincses Elemer va fi lansat în foaierul TNC, luni, 12 martie, de la ora 13.

Vor vorbi despre carte Nicolae Coande și Cornel Mihai Ungureanu, iar actorul Valentin Mihali va citi pagini din roman.

Kincses Elemer este un reputat regizor român, de etnie maghiară, cu colaborări intense la Teatrul Național Craiova: Năpasta, Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită, Scaunele, Există nervi, Tartuffe. În calitate de autor a mai publicat inclusiv piese de teatru, între care “Arde soarele deasupra lui Seneca” s-a jucat cu un succes considerabil.

Autorul

M-am născut în 1946, la Târgu-Mures, oraș provincial din România, într-o casă de pe strada în care trăiesc și acum. Sunt om de teatru, regizor, dramaturg și mai nou romancier. Am regizat peste 16o de piese în patru țări, am vreo zece premii la festivaluri naționale și internaționale.  Am regizat și film și operă (imensă bucurie…) Șapte dintre piesele mele au fost jucate în 11 teatre din România și nu numai. Joc tenis, pescuiesc și am trei copii… Bineînțeles adorabili… Romanul «Niciodată» este o scriere strict autobiografică. De fapt este primul pas pe un drum. Cred din din toata inima că acest drum duce undeva.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.