RÂSUL-PLÂNSUL-IUBIREA

04.04.17 by

Sergiu Cioiu revine la Craiova, la un an după lansarea la sala „Ia te uită!” a T.N. „Marin Sorescu” a cărții autobiografice Nu știm aproape nimic, semnată în colaborare cu Pușa Roth.
Teatrul Național „Marin Sorescu” va găzdui pe 9 mai, de la ora 19, la sala Amza Pellea, spectacolul „RÂSUL-PLÂNSUL-IUBIREA”, un eveniment artistic în care Sergiu Cioiu este însoțit de cunoscuta actriță Florina Cercel și de Silvia Dumitrescu, valoroasă interpretă de muzică pop. Spectatorii craioveni sunt invitați la un spectacol extraordinar în care teatrul și cântecul fac împreună un excelent divertisment!

După un sezon de succes, în care a fost invitatul echipei IERI-AZI-MÂINE, la TVR 2, și după un microrecital foarte aplaudat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde a debutat cu 50 de ani în urmă, Sergiu Cioiu, artist român stabilit în Canada, se adresează publicului românesc printr-un spectacol muzical, poetic, tandru și ironic, în care este însoțit de cunoscuta actriță Florina Cercel și de Silvia Dumitrescu, valoroasă interpretă de muzică pop.

Spectacolul este intitulat RÂSUL-PLÂNSUL-IUBIREA după un vers al unui poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim atenți pe cine numim… Eu. Acest Eu ascuns sub atâtea măști, întocmai ca la teatru: o mască râde, alta plânge, proclamând iubirea, care, și ea uneori, poate deveni o mască sub care se pot manipula sentimentele altora…

Florina Cercel este o actriță desăvîrșită, cu o gamă largă de exprimări actoricești, pe care publicul craiovean a văzut-o recent în spectacolul „Noapte bună, mamă!”, alături de Cerasela Iosifescu, în regia lui Mircea Cornișteanu. Florina Cercel este creatoarea unor roluri memorabile, dramatice și comice, întruchipînd atât personaje din teatrul clasic, cât și caractere din dramaturgia modernă, sub direcția unora dintre cei mai importanți regizori ai teatrului românesc. Florina Cercel va prezenta, în acest spectacol, o dram-adaptare proprie, intitulată „Camerista”, după o nuvelă de Hermann Broch, un one-wooman-show , o poveste despre iubire, pasiune, minciuna, trădare și justiție.

Silvia Dumitrescu, una dintre cele mai apreciate cântarețe de muzică ușoară din „Epoca de Aur a muzicii ușoare românești”, care a lansat recent albumul „Cred în tine – in memoriam Adrian Enescu”, este cunoscută pentru dinamismul de rockeriță și pentru un debordant stil pop și, nu mai puțin, ca interpretă ideală a unor cântece ale inegalabilului compozitor Adrian Enescu, precum și ale cunoscutului compozitor Florin Ochescu.
În spectacol, Silvia va cânta, în replică cu Sergiu Cioiu, și piese din repertoriul consacrat de acesta.

Sergiu Cioiu, un artizan al cântecului și al „zicerii”, un gentleman al cântecului, surprinde printr-un repertoriu divers în care muzica servește perfect textul sau poemul. Poezia scrisă devine astfel o adevărată inspirație pentru actorul care o recreează, într-o tandră, patetică fuziune cu spectatorii.
În acest spectacol, Sergiu Cioiu joacă rolul unui crooner, alături de cele două partenere, o mare actriță și o vedetă a cântecului pop din România. Un spectacol variat și colorat, o producție caleidoscopică, voit minimalistă, în care acompaniamentul va fi asigurat de doi excelenți muzicieni instrumentiști, Lyuben Gordievski – pian, clape, baian, și Vlad Crețu – ghitări.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.