„Răbdarea viselor” de Mihaela Colin

06.09.19 by

Lansare de carte

Librăria „Elena Farago” Craiova

Luni, 9 septembrie 2019, ora 18:00

Editura „Aius” lansează luni, 9 septembrie 2019, ora 18:00 volumul de versuri „Răbdarea viselor” semnat de Mihaela Colin, poetă stabilită în Italia, care mărturiseşte în versurile sale: „mă simt senină în orașele mele:/ Craiova, orașul meu dintotdeauna,/ Firenze, orașul prezentului meu”. Iubitorii de frumos şi de poezie sunt aşteptaţi să se bucure de această inedită apariţie editorială la ceainăria Bernschutz din incinta librăriei „Elena Farago”, strada Bibescu, nr.58.

Cartea ”Răbdarea viselor” va fi prezentată de criticii literari Maria Dinu și Petrișor Militaru, moderator fiind Nicolae Marinescu, directorul editurii ”Aius”. Volumul bilingv (italian/român) apărut în colecția ”Poesii” este însoțit de un CD audio, cu versurile recitate pe un fundal muzical original. Participanții la eveniment vor putea achiziționa cartea cu autograful autoarei, la un preț special, de lansare.

Alexandru Cistelecan, considerat unul dintre cei mai buni și mai rafinați critici de poezie ai României, scrie în prefața volumului: ”Cu diafanități scrie Mihaela și-n diafane vrea să transforme totul; la ea, pe fondul acestei poetici de stilizare prețioasă, „își începe pământul cântecul de fluturi” și ea însăși își „așterne” „vorbele” „în aer/ cu pleoapele înflorite în vioară”. E o lume care trăiește din principiul delicateții, din „roua visărilor” și din gingășiile cele mai suave.

Gramatica eufemismului e cea care-o animă la nivel expresiv și cea a nostalgiei la nivel afectiv. Dar și nostalgiile Mihaelei sunt prilej de reverie, reveniri „în trenul ce ducea curcubeul în mare”; toate întoarcerile în urmă sunt, de fapt, exultanțe ale memoriei, vibrații senzuale ale reveriei: „În sat se coc fructele/ și mă descopăr cireașă/ pe buzele tale”. Caietul de poezii al Mihaelei e o carte de colorat feerii, o carte de „înflorit” lumea și de transformat în euforii florale: „Veselă, înflorești un cais/ cu cele mai frumoase culori sufletești”. La un paradis mai fragil decât un glob de păpădie lucrează Mihaela”.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.