Primele două spectacole 11plus1 independent / contemporan , din stagiunea 19 /20, la Teatrul Național “Marin Sorescu”

01.10.19 by

Primele două spectacole, reprezentație unică, din programul 11plus1 independent / contemporan ajung la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

În luna octombrie 2019, a treia ediție a programului 11plus1 independent / contemporan debutează cu o producție de teatru independent din București și o producție de dans contemporan din Târgu-Mureș.

Astfel, în data de 01 octombrie 2019 publicul este invitat să experimenteze SEXODROM, un spectacol curajos și seducător în regia lui Bogdan Georgescu, produs de compania de teatru feminist rom Giuvlipen, din București.

SEXODROM deconstruiește tiparele teatrale clasice și chestionează, printr-un discurs performativ, felul in care structurile sociale și politice ne influențează viața privată. Când lumea e o scenă în care retorica nesiguranței și a fricii ne modelează din ce în ce mai mult privirea asupra vieții, Sexodrom vine cu o contrapropunere: aceea de a ne celebra senzualitatea și apartenența la comunitatea queer si minoritatea romă, dar și cu alte subiecte încă tabu în spațiul public românesc. 

Urmează spectacolul cu dans contemporan FARIDA , coregrafia Blanka Macaveiu, programat pentru data de 15 octombrie 2019, atunci cân compania András Lóránt din Târgu Mureș ajunge la Craiova.

Sursa de inspirație a spectacolului este o întâmplare reală: Farida, o fată de 18 ani din tribul Jazidi, ajunge în captivitate, într-una din închisorile Statului Islamic, în anul 2014. După ce trece prin ororile captivității reușește într-un final să se elibereze,  însă clipele de teroare fizică și psihică trăite îi schimbă definitiv viața.
Contextul religios-cultural al tribului jazidi este plasat într-un cadru universal – astfel problematica victimei capătă o valență actuală și general valabilă: asemenea întâmplări se petrec des și din ce în ce mai aproape de noi. Oricine poate deveni victima abuzurilor sau a violențelor cuiva. Farida este, așadar, vocea sinceră a potențialei victime din noi.

Aflat la al treilea sezon, programul 11plus1 independent / contemporan a debutat în stagiunea 2017-2018 si s-a bucurat de succes în randul spectatorilor craioveni.

11plus1 independent/contemporan conține o selecție a celor mai bune 12 spectacole de teatru independent și de dans contemporan din țară ale momentului și aduce pe scena Naționalului craiovean, artiști, regizori, coregrafi, dansatori, performeri din zona culturală independentă creând aici un mediu cultural neconvențional și divers.


Biletele sunt disponibile pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet și la Agenția teatrală, T. 0251413677

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.