Premiu

20.06.12 by

 


Spectacolul TNC, O noapte furtunoasă, de I.L. Caragiale, a strălucit în cadrul Festivalulului Comediei românești – festCO. Cerasela Iosifescu a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, în rolul Veta. Acest premiu consfințește valoarea unei actrițe care este obișnuită să facă roluri importante, în spectacole montate de Mircea Cornișteanu (Catarina, în Îmblânzirea scorpiei) Silviu Purcărete (Mariana, în Măsură pentru Măsură,  Olivia, în Cum doriți sau Noaptea de la spartul târgului), Yiannis Paraskevopoulos (Lady Capulet, în Romeo și Julieta) etc. Cerasela Iosifescu a mai primit câteva premii până în prezent: Premiul TVR Internațional și Premiul „Ion D Sîrbu” pentru artă teatrală al revistei „Mozaicul”, pentru rolul Medeea, din spectacolul cu același nume, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos.

Din distribuția spectacolului regizat de Mircea Cornișteanu fac parte actori valoroși ai TNC: Ion Colan, Cerasela Iosifescu, Cătălin Băicuș, Valentin Mihali, George Albert Costea, Dragoș Măceșanu, Raluca Păun.

De aceea, a fost surpriza mare să întâlnim în spectacolul craiovean în primul rând un gust sănătos pentru comedie (am râs cum rar ni se mai întâmplă), manifestat printr-o minuţioasă elaborare artistică ce a avut în vedere ritmul, gagurile, caracterele. Nu s-a sărit calul şi s-a păstrat măsura lucrurilor, cum se ştie atât de greu de obţinut în privinţa umorului, mai ales când e vorba de Caragiale. „Simt enorm şi văd monstruos“, sintagma care e chemată să justifice atacuri groteşti asupra dramaturgului, a fost acum înţeleasă ca o naturală dorinţă de catharsis prin satiră. Un semn de adâncime a gândirii artistice la un creator care are o experienţă respectabilă în materie de Caragiale. Şi l-am numit pe regizorul Mircea Cornişteanu.

Doina Papp, Bucureștiul cultural, nr 111

 www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.