Premiu

09.07.12 by

Cerasela Iosifescu a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul din spectacolul “Două poveşti de amor” de A.P. Cehov, în re­gia lui Mircea Cornişteanu, la prima ediție a Festivalului Tea­trului de Proiecte ce a avut loc în perioada 20-23 iunie, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câm­pina.

Spectacolul este o producție ArCuB și îi are în distribuție pe Cerasela Iosifescu, Silviu Biriș și Ion Arcudeanu.

Este un sezon fast pentru actrița Teatrului Național din Craiova, care a fost de curând recompensată cu Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Comediei Românești de la București. Spectacolul “Două povești de amor” este un colaj din două piese scurte de A. P. Cehov: “Ursul” și “Cerere în căsătorie”, în regia lui Mircea Cornișteanu. Scenografia este semnată de Bogdan Spătaru.

Piesa “Familia Tot”, în regia lui V.I.Frunză, a primit premiul pentru Cel mai bun spectacol în cadrul Galei de închidere, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câm­pina.
Cel mai bun regizor din festival a fost desemnat bulgarul Orlin Dyakov pentru punerea în scenă a spectacolului “Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, de I.L.Caragiale.
Cel mai bun actor a fost George Costin, care a primit distincţia pentru rolul “Maiorul” din piesa “Fa­milia Tot” de Istvan Orkeny.
Juriul festivalului compus din Mircea Albulescu, George Mihăiţă, Eusebiu Ştefănescu, Monica Davidescu şi Florina Cercel a acordat premiul juriului – “Coroniţa lui Mircică”, după cum l-a denumit Mircea Al­bu­lescu – actriţei Mihaela Te­leoacă, prezentă la eveniment într-un spectacol din afara concursului.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.