PREMIERE la Teatrul Național Marin Sorescu

16.01.13 by

Premiera Cabina artistelor
 
Vineri, de la ora 17, Teatrul Național Marin Sorescu și Compania de teatru Teatrulescu prezintă la sala Ion D. Sîrbu premiera spectacolului Cabina artistelor, de Arnost Goldflam. Regia Raluca Păun, traducere de Mircea Dan Duță.
Spectacolul prezintă intimitatea unei cabine de teatru, locul unde se împletesc destinele a patru actrițe, locul unde se confesează, unde se ascultă, unde visele iau viaţă, unde se suferă, se trăiește paroxistic, unde se vorbește despre frustrările și neîmplinirile personale și profesionale, unde se descătuşează și aplanează conflicte, unde se leagă și prietenii: locul unde actriţele se pregătesc pentru a intra în scenă. Adică, într-un univers alăturat.
Arnost Goldflam este scriitor, dramaturg și regizor de teatru ceh. Născut în 1946, la Brno, a studiat medicina, însă nu și-a definitivat studiile. A făcut parte din grupul umoristic Brno Boemia, condus de Jan Novák.
Între 1972 și 1976 a studiat regia de teatru la Academia de Muzică și Teatru (JAMU) din Brno.
 
Distribuția:
 Liza – Tamara Popescu
Truda – Corina Druc
Klara – Monica Ardeleanu
Maria – Simona Călin
O cabinieră – Ramona Drăgulescu
 
Premiera Legături primejdioase
Duminică, 20 ianuarie, de la ora 18, la sala Ion D. Sîrbu, în același parteneriat artistic, spectatorii doritori de teatru bun și provocator vor putea vedea premiera spectacolului Legături primejdioase, de Choderlos de Laclos, după o adaptare de Romanița Ionescu. Regia și scenografia, Romanița Ionescu și Raluca Păun.
Legăturile primejdioase”, cartea de succes a lui Choderlos de Laclos, prezintă un caz clasic și, în același timp, atipic de seducție, cu puțin timp înainte de Revolutia Franceză (1789). Eroii principali sunt Marchiza de Marteuill și Vicontele de Valmont, personaje diabolice, atrase magnetic unul de altul, dar care își împart prada atunci când o găsesc. Marchiza îl convinge pe Valmont să o cucerească pe tânăra Cecile de Volanges, pentru a se răzbuna pe viitorul ei soț iar Valmont acceptă. El își propune în plus să o cucerească pe M-me De Tourvel, care este căsătorită. În cele din urmă, sfârșește prin a se îndrăgosti de ea. Marchiza va fi geloasă și îl va determina pe Viconte să o părăsească pe M-me De Tourvel. Situațiile capricioase abundă, iar desfășurarea intrigii devine rocambolescă în viziunea celor două regizoare. Spectatorii craioveni vor putea vedea la lucru actori impecabili în roluri de ținută profesională desăvârșită.
Distribuţia:
 VICONTELE DE VALMONT – Alex Calangiu
MARCHIZA DE MERTEUIL – Raluca Păun
EMILIE, DNA. DE VOLANGES, DNA. DE ROSEMONDE – Ramona Drăgulescu
DOAMNA de TOURVEL

 – Romaniţa Ionescu

CAVALERUL Danceny– Claudiu Mihail
CÉCILE – Rèka Szasz
 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.