Premiera Salvatorii melcilor

10.01.18 by

Scenariul și regia Bogdan-Cristian Drăgan

Cu trei poeme de Nicolae Coande

Premiera: 20 ianuarie, 2018, Sala Ion. D. Sîrbu, ora 19

Al doilea spectacol, 21 ianuarie, 2018, ora 19

Distribuția: Anca Dinu, Petronela Zurba, Geni Macsim, Haricleea Nicolau, Tudorel Petrescu

Apariții filmate:

Ștefan Cepoi, Natașa Raab

Decoruri: Marian Mandache, Sunet: Marius Marciu, Lumini: Dodu Ispas, Proiecționist: Florin Chirea, Foto: Cristi Floriganță, Florin Chirea, Consultant muzical: Manuela Enache


Despre spectacol:

Cât din adevăr este minciună? Câtă minciună conține adevărul? Cât din ființa lui lasă un actor pe scenă, după fiecare reprezentație? Cât din rolul unui actor dăinuie în ființa sa, de îndată ce fardurile dispar? Pentru a găsi, măcar în parte, răspunsurile la aceste întrebări, vă invităm să vedeți spectacolul ,,SALVATORII MELCILOR”

Trei surori, actrițe, un frate, actor și el, un tată, profesor de astronomie și o mamă, actriță celebră, la care sa adaugă o psihoterapeută, acestea sunt personajele tragicomediei ,,Salvatorii melcilor”.

În fapt, această piesă de teatru este o pledoarie pentru spectacol, pentru spectacolul de pe scenă sau din platoul de filmare, dar, totodată, spectacolul vieții, mai puternic uneori decât orice plăsmuire ficțională.

Actorii joacă, dar se și joacă, într-un carusel de întâmplări hazlii sau tragice care te fac să te întrebi dacă ești pe scena unui teatru sau chiar în viața de zi cu zi a celor care întruchipează personajele. Dar nu vă lăsați înșelați: nimic nu este ceea ce pare a fi.

Bogdan-Cristian Drăgan (n. Bucureşti, 13 martie, 1956) a absolvit inițial Academia de Studii Economice Bucureşti, Secţia Relaţii Economice Internaţionale (1980), iar apoi Academia de Teatru şi Film Bucureşti, Regie film şi tv (clasa Dan Piţa şi Valeriu Moisescu), şef de promoţie (1993). Studii postuniversitare scenaristică FEMIS, Franţa. Este doctor în cinematografie şi media al U.N.A.T.C. Bucureşti cu o lucrare despre videoartă (2002). A fost cercetător ştiinţific principal la Institutul de Economie Naţională şi la Departamentul de Reformă al Guvernului României. A publicat numeroase articole şi a colaborat în reviste de specialitate. Realizator şi moderator al emisiunii „Art Magazin” la TVR Craiova. Conferenţiar univ. dr. la catedra de regie film şi tv a U.N.A.T.C. Bucureşti şi profesor asociat la Departamentul de Teatru din Craiova (Arta actorului de film, Practica spectacolului teatral, Analiza textului dramatic). A susținut conferinţe şi comunicări ştiinţifice la Dessau, Cairo, Paris pe teme de film, teatru şi videoartă.

În prezent regizor artistic la TVR Craiova şi TVR 3.

Filmografie selectivă:

„Cortul”, lung metraj cu Victor Rebengiuc, Ilie Gheorghe, Anca Dinu, Claudiu Bleonţ, Cristian Iacob. Peste 100 de scurt metraje şi filme pentru televiziune; „Ema”, marele premiu Costineşti; „Los olvidados”, premiul Festivalul Dakino; „Poveste din cartierul de est”, premiul al II-lea, Dresda; „Plecare în străinătate”, premiul UCIN pentru cel mai bun film video al anului; „Cooking”, premiul întîi Festivalul de la Dessau; „Shakespeare in Life”, prezentat la Festivalul Shakespeare, „Imagini”, film realizat pentru BBC; „O zi de școală”, marele premiu SIMFEST;

,,Ciorba de pește”, marele premiu acordat de UZPR.

Piese de teatru montate la Teatrul Naţional din Craiova:

„Domnişoara Iulia” de August Strindberg, „Naşterea” de Constantin Voiculescu, „Ursul” şi „Cântecul lebedei” de A.P. Cehov, „Valsul hazardului” de Victor Haim. „Revolta Evei Braun” (spectacol-lectură).

Alte spectacole de teatru montate:

„Bolnavul închipuit” de Moliere, „Cântăreaţa cheală” de Eugen Ionescu, „Carantina” de Tullio Zanovello, Premiul Fundaţiei „Elvira Godeanu”, „Bietul John” de Bogdan- Cristian Drăgan, „Procesul Eminescu” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Procesul Brâncuşi” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Scrisori către bunul Dumnezeu „de I.D. Sîrbu, „Matca” de Marin Sorescu, „Revolta de pe urmă a Evei Braun” de Bogdan-Cristian Drăgan, „Relatare despre moartea mea”, adaptare de Horia Gârbea după romanul cu titlul omonim al lui Gabriel Chifu, spectacol montat în Serbia, Premiul special al juriului la Festivalul internaţional de Teatru Clasic de la Varșeț, „Castelul orbilor”, de Gellu Naum, prezentat la Centrul Cultural din Belgrad, „Frumos e în septembrie la Veneția”, de Tudor Mazilu, Teatrul Ariel (R. Vâlcea).

Participări la festivalurile internaţionale de la Munchen, Cairo, Paris, Londra, Dresda, Dessau, Tel Aviv, Budapesta, Bremen, New York.

Expoziţie de fotografie la Muzeul de Artă din Craiova, Palatul „Jean Mihail”

Scenarist al serialului BBC „Piaţa rotundă”, premiul al II-lea, New York.

Autor al pieselor de teatru „Revolta de pe urmă a Evei Braun”, respectiv „Bietul John”, reprezentată pe scena Teatrului „Elvira Godeanu”, premiul Fundaţiei Elvira Godeanu. Participare la ultimele trei ediții ale Festivalului Internțional Shakespeare cu filmele „Shakespeare in Life” „Just Hamlet” și „Anatomia sticlei.”

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.