Premiera Photoshop, miercuri 6 iunie – la TNC

01.06.12 by

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova vă invită la premiera spectacolului Photoshop, care va avea loc miercuri, 6 iunie, de la ora 18.30, la sala Ion D. Sîrbu.

Autoarea textului și regizoarea spectacolului este Catinca Drăgănescu, câștigătoarea concursului de proiecte regizorale bazate pe un text românesc contemporan, lansat de TNC la sfârșitul anului trecut. Catinca Drăgănescu este absolventă a Facultății de Regie de Teatru din cadrul UNATC, clasa Cristian Hadji-Culea și Nicolae Mandea și la Masteratul aceleiași facultăți, clasa Alexa Visarion. Scenografia este semnată de al doilea membru al echipei câștigătoare, Sorana Țopa, masterandă și ea la UNATC, secția Scenografie.

Autoarea:

Photoshop vorbeşte despre lumea noastră, despre criza valorilor şi a conştiinţei în care totul e o iluzie, în care trăim cu nostalgia unui paradis pe care nimeni nu şi-l mai aminteşte. S-a inventat Photoshop-ul, programul prin intermediul căruia oricine poate fi oricum, în care totul se poate corecta şi cosmetiza. Oamenii graşi pot părea slabi, oamenii trişti pot părea fericiţi, blazarea poate părea filozofie, sexul dragoste, oameni care nu se cunosc apropiaţi. Photoshop-ul vinde, pune straturi peste straturi şi transformă orice într-o mostră grotescă de perfecţiune estetică.

Spectacolul vorbește despre oameni normali cu probleme normale, încearcă să dea jos nişte straturi, să vadă ce e în spate, dacă e ceva. Personajele sunt născute din aceeaşi substanţă pe care lumea în care trăim o face tragică – incapabile de acţiune. Sunt actori secundari în propriile lor vieţi, lipsiţi de curajul de a-şi lua vieţile în mâini sau de a renunţa la ele. Photoshop este o tragi-comedie, o piesă şi un spectacol, cu un cinism duios la adresa lumii noastre. Este o frescă a ceea ce am ajuns să fim, ce nu îşi propune nici să judece, nici să dea rezolvări, doar înfăţişeză, spre trezirea unor conştiinţe, starea de fapt.”

 

Distribuția: Anca Dinu, Iulia Lazăr, Raluca Păun, Marian Politic, Alex Calangiu, Angel Rababoc, Cătălin Băicuș.

 

Regia: Catinca Drăgănescu

Scenografia: Sorana Țopa

 

 www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.