Premieră la TNC

01.11.11 by

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 19, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova va fi gazda spectacolului My life with men… and other animals, o producție Change Performing Arts din Milano, în regia celebrului Peter Schneider. Textul este scris de americanul Patrick Pacheco și de italianca Maria Cassi, aceasta fiind și actrița one woman show-ului.
Spectacolul semi-autobiografic pune provocatoarea întrebare: ”După ce reguli ne ghidăm viața și cine decide cine suntem?”, într-un tur de forță actoricesc, care îmbină subtil italiana cu engleza, comedia cu drama, mima cu muzica. Într-un stil inimitabil, carismatica interpretă își trasează propria călătorie de la revolta contra unei educații conservatoare la o greu-câștigată înțelepciune eliberatoare. Ironia lui Cassi nu iartă pe nimeni, cu atât mai puțin pe ea însăși, în timp ce satirizează convențiile Florenței natale și obsesiile unei întregi generații pentru cultura pop americană.
Peter Schneider este o personalitate de prim rang în lumea artelor spectacolului, bucurându-se de o carieră impresionantă, atât în film cât și în teatru. Timp de șaptesprezece ani a fost unul dintre oamenii cheie ai studiourilor Disney, producând mult aclamatele The Lion King, Beauty and the Beast (câștigător la Globurile de Aur) sau Toy Story. Ca producător de teatru, câștigă premiul Tony pentru spectacolul The Lion King, montat pe Broadway și lucrează cu Elton John și Tim Rice la versiunea acestora după Aida. Regizează spectacole de teatru și operă la Londra și New York, precum și un scurt metraj de animație cu Julie Andrews, realizat la cea de-a patruzecea aniversare a lui Mary Poppins.
Maria Cassi este una dintre cele mai populare actrițe din Italia, precum și co-fondator și director artistic al Teatro del Sale din Florența. Spectacolele ei devin senzații internaționale, cucerind, printre alții, critica franceză de teatru, care o compară cu actori de comedie celebri, ca Jacques Tati, Jerry Lewis sau Charlie Chaplin.
Biletele, în valoare de 20, 25 și 30 lei, sunt puse în vânzare la Agenția Teatrală a TNC.

 


Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.