Prea tineri pentru amintiri

01.11.19 by

View this email in your browser   Galeria ElectroPutere 
  Design: Alin Cincă RO (for EN please scroll down)

Galeria ElectroPutere are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției “Prea tineri pentru amintiri”.

Artiști: Mihai Iepure-Gorski, Răzvan Anton

Vernisaj: Sâmbătă, 02 noiembrie 2019, 7 PM
Expoziția va fi deschisă între 03 noiembrie – 20 decembrie 2019
de marți până vineri, între 13.00 – 18.00.

Pentru ore și zile diferite, se poate vizita doar cu programare: tel. +4 0763149556 / contact@electro-putere.com

Locație: Galeria ElectroPutere, în incinta Teatrului Național Marin Sorescu, Craiova
 

Proiectul ”Prea tineri pentru amintiri” al artiștilor Mihai Iepure-Górski și Răzvan Anton ia ca punct de pornire titlul unui scurt roman proletcultist scris de autorul bistrițean Teodor Tango, prozator agreat de regimul comunist. Titlul este semnificativ deoarece în contextul cărții (ce poate fi extins la contextul în care acționează cei doi artiști) ilustrează vârsta biologică a protagonistei (Fana, o tânără studentă la teatru) dar și pentru că, în sens extins la mentalul colectiv național, poate fi luat ca și ilustrare a unei vârste culturale. Asemeni unui tânăr sau unei tinere, adolescența este de multe ori asociată alegerilor făcute fără povara consecințelor. Și asemeni adolescenților, există și societăți tinere care acționează fără conștiința urmărilor. 
 
Lucrările care constituie parcursul expozițional reprezintă o serie de reflecții legate de memorie și de istoria recentă (30 de ani de la revoluția din 1989), care pun publicul în fața a ceea ce poate fi identificat ca fiind piesele unui puzzle, semnele și simptomele unei revoluții eșuate. Flashbacks fără traducere concretă care ni se dezvăluie pe bucăți și în bucăți și care transmit intuitiv dar concret și poate concis o parte din cheia negocierii și soluționării, eliberării mentalului colectiv de tragediile care îl apasă atât de pregnant. 
 
Mihai Iepure-Górski s-a născut în Alba-Iulia, România. Este absolvent al Academiei de Arte și în acest moment locuiește în Cluj-Napoca, lucrând într-o varietate de medii. Între expozițiile sale solo recente amintim: Baril Gallery, Cluj-Napoca, iar dintre participările la expoziții de grup, prima ediție Art Encounters, Timișoara, Survival Kit 4 Festival, Riga și European Travellers – Art from Cluj today, Műcsarnok, Budapesta. A participat la cea de-a 2-a ediție a Biennalei Mobile și se numără printre beneficiarii call-ului Salonului de Proiecte, București, fiind găzduit recent la Museums Quartier Viena ca și artist în rezidență. 
 
Răzvan Anton este lector la Universitatea de Artă și Design din Cluj și este unul dintre artiștii comunității Fabricii de Pensule. A lucrat la coordonarea proiectului de digitalizare a Arhivei Fotografice de Presă Minerva. A fost artist în rezidență în cadrul proiectului TRACES între 2016 și 2019 la Mediaș, iar în toamna lui 2018 la Museums Quartier Viena. Printre cele mai recente expoziții se numără: Mnemonics (solo), EASTWARDS PROSPECTUS, București; expoziții de grup: Contentious Objects / Ashamed Subjects, Politecnico di Milano, Galleria del Progetto, Milano; Objects in the mirror are closer than they appear, Eastwards Prospectus, București Life a User’s Manual: I work, therefore I’m not, Art Encounters, Timișoara; Viitorul Memoriei, Casa Tranzit, Cluj; GIF, MAGMA, Uzina de fapte și alte povestiri (nemărturisite), Domino, Cluj.
    Galeria ElectroPutere este concepută pentru a deservi unei palete largi de programe publice și activități ce explorează arta și rolul acesteia în societate. Ca și platformă a cărei agendă radiază deschidere, ElectroPutere propagă un concept deschis în ceea ce privește arta și chestionează producția artistică a tinerei generații de artiști precum și chestionarea unor teme sociale și politice relevante.
    Proiect susținut de: AFCN, Teatrul Național Marin Sorescu Parteneri media: Revista ARTA
  

EN ElectroPutere Gallery is pleased to announce the oppening of the “Too young for memories” display.

Artists: Mihai Iepure-Gorski, Răzvan

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.