Politica, formă superioară de bambilici

06.04.14 by

Acum câteva săptămâni d-na Elena Băsescu ne anunţase că după alegerile europene îşi va relua activitatea de făcut copii. Auzind aşa lucru minunat, la rândul meu, am hotărât că pentru dânsa voi vota la alegerile în cauză, cu scopul încurajării creşterii numărului de vieţuitori prezidenţiali. Dar… dezamăgire: tăticul domniei sale i-a impus să renunţe la candidatură.
Această renunţare a avut un tâlc: le-a permis băsiştilor să aibă o temă de campanie – nevestele, nevestele domnilor Ponta şi Antonescu, adicătelea. Ni s-a sugerat că doamnelor în cauză li s-au atribuit locuri eligibile pe liste datorită influenţelor politice ale soţilor. Susţinătorii acestor idei s-au liniştit repejor în faţa argumentelor aduse prin care li s-a explicat că doamnele Sîrbu şi Vălean erau active în politica europeană încă înainte de căsătorii. Tema băsistă a făcut un mare fâs. Aşteptăm alte găselniţe din partea strategilor de campanie.
*
Guvernul României a introdus în buget o nouă acciză pe carburanţi în valoare de 7 eurocenţi, cu angajamentul ferm că banii astfel colectaţi vor fi folosiţi exclusiv la construirea de autostrăzi şi drumuri naţionale.
D-l Băsescu s-a opus acestei manopere încă din noiembrie, când au avut loc discuţiile legate de bugetul anului 2014.
D-l Ponta a suspendat măsura cu scopul obţinerii autografului d-lui Băsescu pe Legea Bugetului, iar de la 1 aprilie a oficializat taxa.
Criticii ei susţin că scumpirea benzinei şi motorinei cu peste 40 de bani la litru va face neprofitabile multe din activităţile de transport. D-l Băsescu a făcut din acest subiect o cauză de prim rang, alocându-i mult din timpul ieşirilor domniei sale la televizor la ora 18.30 şi, mai nou, la ora 19.30, după ora de vară.
Cred că cei ce critică acciza ştiu ei ce ştiu, mai ales că 2014 este an cu două rânduri de alegeri, care presupun mari cheltuieli cu clientela politică ce susţine guvernul. Vom trăi şi vom vedea.
*
Aşa după cum am atras atenţia în urmă cu o lună, în problema ucraineană ursul moscovit îşi vede de treaba lui: a alipit Crimeea cu tamtam şi multă bucurie populară, iar acum a masat o sută de mii de căşti şi mii de vehicule de toate felurile la graniţa ucraineană, cu gândul evident de a-şi urma planul de anexare pe bucăţi a Ucrainei răsăritene. Nu cred să facă mare brânză până la Paşti. Dar, după 25 aprilie, totul e posibil. Sunt sigur că sfidarea lui Ivan va continua.
*
Se pare că d-l Mircea Diaconu este în poziţia de a bate obrazul multor instituţii şi oameni: Agenţiei Naţionale de Integritate, P.N.L.-ului şi, nu în ultimul rând, d-lui Antonescu, care nu l-a inclus pe un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare. A dovedit că este un luptător dedicat şi pare-se că succesul îi este asigurat pe calea candidaturii ca independent la alegerile din 25 mai. Felicitări.
*
După perioada politică agitată de la jumătatea lunii martie, d-l Obama a făcut o vizită mai lungă verişoarei Europa: a participat la un summit S.U.A. – Uniunea Europeană, la un G-7 (fost G-8, adică fără Rusia) şi a dat o fugă şi până la taica Francisc, la Vatican. La aceste manifestaţii a primit sugestii şi a făcut propuneri şi, mai la coadă, a constatat că fratele Vladimir îşi vede liniştit, pe mai departe, de-ale lui.
*
Preşedintele Chinei, d-l Xi Jinping, a poposit în Europa când era fierberea mai mare şi omologii lui europeni o ţineau din summit în summit cu d-l Obama în frunte. D-l François Hollande a lăsat baltă pierderea de timp europeană şi s-a dus la Paris, unde l-a primit cu toate onorurile, plus speranţa obţinerii câtorva zeci de miliarde de euro atât de necesare unei Franţe ce nu-şi revine din criza economică şi nici nu are perspective în acest sens cu o guvernare socialisto-ecologistă. Acest fapt a fost penalizat la votul recent pentru alegerile locale, în care alianţa stângistă a arătat că nu este în stare de nimic.
*
D-l Ponta ne anunţă pe Facebook că după alegerile prezidenţiale din noiembrie vrea să dedice mai mult timp familionului şi, ca lucrurile să fie clare, în josul postării a pus o poză a domniei sale alături de d-l Năstase. Ceva presimţiri, idei, chestii – socoteli ?
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

 1. deniro

  Cheita fermecata,(“fii profesionist pana la capat ,ce mama dracului!)
  Printre multe alte lucruri acum se vad si mai bine dedesubturile pactului de coabitare Ponta-Basecu si modul cum s-a impartit controlul asupra serviciilor si justitiei !
  Din acest troc Ponta s-a ales si cu o cheita fermecata ce ii permite controlul asupra unei parti din justitie.
  Pentru a raspunde obrazniciei unor “baroni” precum Mazare care s-a declarat ocupat cu treburi mult mai importante decat campania electorala, Ponta a apelat la cheita fermecata.
  Efectul, l-a teleportat pentru 24 de ore pe Mazare de la restaurant in arest pentru a-l face sa priceapa ce-ar putea pati daca nu este cuminte si nu-si baga mintile in cap !
  “Partidul si Ponta e-n toate: e-n cele ce sunt
  şi-n cele ce mâine vor râde la soare!!
  In aceste conditii devine clar ca dosarul in justitie al primarului “Suleiman” de Constanta se va finaliza cu un mare fas , sau se va amana cat e necesar .
  Ponta a promis la Pitesti baronilor ca daca il vor sustine in Decembrie va rezolva complet problema justitiei preluind si cea dea 2 cheita de la Basescu .
  Tot problemele cu justitia l-au facut pe Dan Voiculescul mult mai cooperant, s-a pus la dispozitia catindatului Ponta cu arme si bagaje, calcandu-se pe picioare cu Ghita patronul RTV in inghesuiala din canalul dejector al propagandei psd-iste .
  Justitia noastra nu poate fi decat originala,”maretia dreptului consta in faptul ca legea este interpretabila spune o “somitate” in domeniu Dl.Zagrean ditamai presedinte la CCR si are dreptate atata timp cat exista cheita fermecata. Tot ea si-a bagat coada si si in procesele Dlui Mircea Diaconu ,in a carui speta avem doua hoatariri ce se bat cap in cap, una a unei instante superioare si alta a TMB. Ca sa fie treaba completa PSD l-a ajutat sa adune semnaturi iar cheita tov.Ponta sa obtina o hotarare favorabila . Motivul invocat de onoranta instanta a fost ca Mircea Diaconu este nevinovat fiind indus in eroare,necunoscand legea el s-a adresat colegilor de la senat care i-au dat o tidula ca totul e-n regula , deci daca nu cunosti legea poti s-o incalci cat vrei ca nu suporti consecinte,iata un nou concept de drept transpus in practica de Ponta cu cheita fermecata . Toate aceste mizerii au avut ca scop plasarea intr-olumina proasta a liberalilor care respectand o hotarire legala existenta nu l-au putut pune pe liste . Tov. Diaconu precum Iliesiu si-a luat suparat jucariile si-a plecat,”ca despre asta e vorba” !
  Acum spera sa reprezinte Romania in parlamentul european “ca despre asta e vorba ” si sa interpreteze rolul vietii lui “fii profesionist pana la capat ,ce mama dracului “!!

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.