Petra Martin Waiting Time

12.04.18 by

Galeria creart
Piața Lahovari nr. 7, București

12 aprile – 06 mai 2018

Vernisaj: 12 aprilie 2018, 19:00

Curator: Theodor Moise

“Petra Martin pune în discuție așteptarea ca mecanism de tranziție, de reflecție înaintea unui moment inevitabil, dorit sau nu. Pentru Martin obiectul capătă un concept diferit și repune în discuție așteptarea ca reflecție a imposibilității de a controla cursul evenimentelor. Lumea este o mare sală de așteptare compusă din micro-așteptări inserate în propria substanță.” (Theodor Moise)

“Waiting Time este un proiect care cercetează suspendarea unor momente și analiza unor acțiuni simple, precum statul pe scaun sau într-un pat. Scaunul reprezentat este locul în care bunicul fuma țigară după țigară, dilatând timpul, amânând, așteptând; patul este locul în care a stat întins în ultimele zile din viață. Astfel, scaunul și patul nu mai pot fi detașate de semnificația universală pe care o capătă – deși legate de un loc și o persoană concretă, ele devin obiecte-cheie și pretexte de meditație asupra vieții în general.” (Petra Martin)

Petra Martin (n. 1997) este artist și grafician. A expus la Fundația Culturală Ilfoveanu, Universitatea de Arte București ș.a. Realizează work-shop-uri educaționale și a creat grafica pentru diverse proiecte. Recent a fost selectată în expoziția “Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin.Trăiește și lucrează la București.

Theodor Moise (n. 1996) este artist, graphic designer și curator. A expus în diverse contexte, a editat și ilustrat cărți și reviste. Recent a fost selectat în expoziția “Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin. A expus la Galeria creart București, Muzeul Ianca, Universitatea Națională de Artă București și Muzeul de Artă din Cluj. Este graphic designer permanent al Galeriei creart București și al Bucharest Biennale. Din 2017 este assistant curator al Bucharest Biennale 8. Trăiește și lucrează la București.

Organizat de Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Petra Martin
Waiting Time

creart Gallery
Piața Lahovari nr. 7, Bucharest

April 12 – May 06, 2018

Opening: April 12, 2018, 19:00

Curator: Theodor Moise

“Petra Martin brings in discussion wainting as a machanism of tranzition, reflection on a anavoidale moment, wanted or not. For Martin the object is reissued conceptualy different and rediscuss waiting as inability to control the pace as well as the course of events. The world is a waiting room. Micro-waits embedded in its very substance. ” (Theodor Moise)

“Waiting Time is a project regarding the suspension of certain moments and the analysis of mundane actions, such as standing in a chair or laying in a bed. The chair in question is the one in which my grandfather sat while chain smoking – dilating time, postponing, waiting; the bed is the place where he laid during the final days of his life. Hence, both objects become permanently attached to their universal significance – despite already being linked to a specific time and person, they become key objects and implements towards meditation.” (Petra Martin)

Petra Martin (b. 1997) is an artist and graphic designer. She was exhibited at Fundația Culturală Ilfoveanu,
National University of Arts Bucharest a.m. She organized educational work-shops and created graphic design
for different projects. Recently she was selected in “Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin.
Lives and works in Bucharest.

Theodor Moise (b. 1996) is an artist, graphic designer and curator. He exhibited in diffrent contexts,
edited books and ilustrated magazines. Recently was selcted in”Junge Rumänische Plakatkunst”
at Fantom, Berlin. He was exhibited at creart Gallery Bucharest, Ianca Museum, National University of
Arts Bucharest and Art Museum Cluj. He is the graphic designer of creart Gallery Bucharest and
Bucharest Biennale. From 2017 is the assistant curator of Bucharest Biennale 8. Lives and works
in Bucharest.

Organized by Bucharest City Council through creart

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.