Patru spectacole 11plus1 independent / contemporan , în luna martie, la Teatrul Național “Marin Sorescu”

01.03.19 by

Alte patru spectacole, reprezentație unică, din programul 11plus1 independent / contemporan ajung la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

În luna martie programul continuă cu două producții de teatru independent din București și Cluj-Napoca și două producții de dans contemporan din București.

Pe 5 martie publicul este invitat să experimenteze FAPTE VITEJEȘTI, un spectacol pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, produs de Asociația PETEC și Centrul Național al Dansului, București.

Artiștii care au creat Fapte Vitejești construiesc și deconstruiesc iluzia, creând momente de „magie” scenică și deconspirând obiectele și mecanismele din spatele lor în același mod în care noi construim și deconstruim situații care provoacă frică. Vorbesc în imagini și muzică despre teama de a-i pierde pe cei dragi, teama de schimbare, teama de a greși, teama de a nu te integra în grup, de a fi respins, teama că nu vei fi niciodată bun la toate, teama de a nu te ridica la inaltimea asteptarilor celor din jur), copilul PERFECT.

Urmează spectacolul cu dans contemporan DE FAPT_ , în coregrafia Simonei Dabija, programat pentru data de 12 martie. 

„De fapt_” este un spectacol despre__de fapt nu este un spectacol, este o îmbinare de oameni și__de fapt nu e o îmbinare, ci o propunere simplă despre corpuri în acord și gânduri în dezacord. O contradicție la nivel de nuanță și gând. O înglobare a cinci corpuri într-o singură minte. Trăiesc împreună o realitate, construiesc alta și se proiectează în ea. Niciuna nu e greșită. E doar__ .Nu se opun. De fapt__rămâne de văzut__.

Pe 19 martie este programat BODY OF DEFIANCE de Ana Cucu-Popescu, în regia lui Raul Coldea, producție a Reactorului de creație și experiment din Cluj.

“Corpul tău e corpul tău sau e al altcuiva? Corpul tău e un vehicul sau eşti tu? Cine determină ce e frumos şi ce e urât? Oare valoarea ta, ca fiinţă umană, se rezumă la abilitatea ta de a te încadra în normele impuse de ceilalţi? Două corpuri feminine şi o voce spun două poveşti ce, la prima vedere, par complet rupte una de cealaltă, dar care reuşesc să se completeze şi să dea naştere unui univers extrem de aglomerat şi colorat. ”

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Finalul lunii martie propune FRAGILE. HANDLE WITH CARE, un spectacol de dans contemporan, conceptul și coregrafia Mariana Gavriciuc, București, programat pe 26 martie.

“ Într-o lume în care emoțiile, în general, sunt manipulate și folosite pentru a obține un anumit efect, oamenii foarte rar își expun trăirile lor intime. Într-o lume în care toți trebuie să fim tineri, curajoși, frumoși și perfecți eu le-am propus sa explorăm eșecul intimității, nefericirea, drama personală, neîncrederea fără să cădem în patetism cu speranța că nu le va fi jenă să se arate lipsiți de apărare, le-am propus să arătăm insuportabila fragilitate a condiției umane și a momentului” își prezintă Mariana Gavriciuc spectacolul coregrafic.

Aflat la al doilea sezon , programul 11plus1 independent / contemporan a debutat în stagiunea 2017-2018 si s-a bucurat de succes in randul spectatorilor craioveni

11plus1 independent/contemporan conține o selecție a celor mai bune 12 spectacole de teatru independent și dans contemporan din țară ale momentului și aduce pe scena Naționalului craiovean , artiști, regizori, coregrafi, dansatori, performeri din zona culturală independentă creând aici un mediu cultural neconvențional și divers.

Programul 11plus1 independent / contemporan al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova are scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan, devenind o importantă rampă de lansare pentru tinerii creatori ce au, astfel, ocazia să performeze pe scena unei instituții culturale profesioniste. Totodată, publicul craiovean va fi expus unor reprezentații de artă alternativă, multe dintre acestea, cu impact social și educatiional, demers absolut necesar intr-un oraș in care scena de dans contemporan este inexistentă.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.