Papa şi băsismul

09.03.13 by

            Marţi, 5 martie 2013, media internaţională ne-a adus vestea morţii lui Chavez, controversatul preşedinte al Venezuelei, după doi ani şi ceva de suferinţă şi operaţii suportate în Cuba prin bunăvoinţa fraţilor Castro.

            În zilele scurse până la înmormântare care a avut loc vineri, 8 martie 2013 la Caracas, ne-a fost dat să vedem mase de cetăţeni isterizate care-şi plângeau răposatul conducător. Din prima clipă a curs cu tot felul de acuzaţii la adresa americanilor, „proclamaţi“ ca principali răspunzători de acest tragic eveniment. Am avut de-a face cu o imensă mistificare şi cu o exacerbare a manifestărilor de durere colectivă.

            La înmormântare a participat toată floarea ciudaţilor din politica mondială, „condusă“ de Ahmadinejead şi Raul Castro. Pare-se că regretele populare erau întemeiate şi sincere, Chavez fiind în multe privinţe un reformator ultrastângist populist al vieţii social-politice venezuelene şi sud-americane.

*

*    *

            La începutul lunii februarie 2013 lumea a fost bulversată de ştirea părăsirii de către Papa Benedict al XVI-lea a Scaunului Pontifical şi retragerea sa într-o mănăstire de clausură, gest ce nu s-a mai întâmplat de mai bine de 600 de ani.

            Hotărârea a devenit efectivă la 28 februarie prin părăsirea Vaticanului şi mutarea noului Pontif Emerit la reşedinţa papilor de la Castel Grandolfo.

            Benedict al XVI-lea a fost un demn urmaş şi continuator al predecesorului său Ioan Paul al II-lea, primul papă de origine poloneză. Neamţul Josef Ratzinger a avut un pontificat zguduit de mari scandaluri de pedofilie în rândurile clerului catolic, mai ales din America.

            Viitorul Papă, care mai mult ca sigur va fi un italian, are misiunea de a linişti sufletele agitate din lumea catolică în spiritul tradiţiilor de peste 2000 de ani ale acesteia.

*

*    *

            Germania a ameninţat cu veto în consiliul J.A.I. de joi, 7 martie 2013, în cazul candidaturii României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Acest comportament le-a fost dictat autorităţilor de la Berlin în urma valului de emigraţie ţigănească din aceste ţări şi creşterii nivelului corupţiei în cele două areale balcanice.

            Circul pe care îl face d-l Băsescu pe tema acestor întâmplări n-are alt scop decât acela de a masca incompetenţa statului român în perioada guvernării Băsescu-Boc, perioadă în care corupţia şi nivelul altor nelegiuiri, mai ales economice, au crescut îngrijorător.

            Opoziţia ministrului de interne german este îndreptăţită şi rezolvarea problemelor româneşti şi bulgăreşti pare dificilă.

*

*    *

            D-l Mihai Stănişoară, prim-vicepreşedinte al P.D.L. şi şef al grupului parlamentar al acestui partid din Camera Deputaţilor, s-a înscris în P.N.L. Dezastrul politic al P.D.L., început acum un an prin trecerea altui prim-vicepreşedinte (d-l Frunzăverde) la P.N.L. continuă. Câştigător din aceste combinaţii iese partidul liberal, care în urma alegerilor locale era mult mai slab în Mehedinţi decât aliatul său P.S.D.

*

*    *

            Conducătorii politici ai minorităţii maghiare din România îşi continuă ofensiva împotriva ordinii de drept din statul român prin exacerbarea permanentă a problemei naţionale, introducând în discuţia publică chestiunea arborării steagurilor secuieşti. Legislaţia actuală nu permite arborarea pe edificiile publice a altor drapele în afara celor oficiale (steagul naţional, steagul U.E. şi cel al N.A.T.O.). Fraţii noştri unguri se fac că nu pricep şi clamează din răunchi încălcarea doritei lor autonomii culturale şi politice. Premisă complet falsă.

            Toată această agitaţie îşi are originea în promisiunile nechibzuite făcute de d-l Boc în anii 2010-2012 privind statutul minorităţilor din România în schimbul susţinerii acordate de U.D.M.R. netrebnicului său guvern. El să rezolve încurcăturile.

*

*    *

            Echipa de fotbal Steaua Bucureşti a adus o mare bucurie chibiţilor prin victoria cu 1-0 în meciul susţinut cu Chelsea Londra.

            Nu ştiu ce va fi peste o săptămână în meciul retur, cert este că marele câştigător al acestei întâmplări este ciobanul din Pipera, căruia i-au mai intrat în cont câteva milioane de euro.

*

*    *

            Pentru şefia pedeului au fost depuse trei moţiuni, de către doamnele Udrea şi Macovei şi de către d-l Blaga, adică de către trei forme de manifestare ale băsismului. Oricare ar avea câştig de cauză, băsismul va ieşi învingător. Deci, nimic încurajator pentru români. Cel mai bine ar fi ca această urât mirositoare adunătură să dispară din piaţa politică românească românească. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

  www.omniscop.ro                                                                                                                     

 

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.