Open Patterns

23.05.19 by

vernisaj: vineri, 24 mai  20:00 – 22:00
Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova
Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 11
25 mai – 30 iunie 2019 Galeria Electroputere continuă seria de expoziții inițiate în 2016, dedicate conceptului de repetiție în arta vizuală contemporană.    Repetiția descrie o serie unică de situații sau evenimente și poate fi înțeleasă exclusiv prin contrast cu generalitatea. Arta și tehnologia sunt adesea surse de repetare deoarece nicio folosire artistică sau tehnologică a unui element nu este echivalentă cu alte utilizări.   Arta digitală bazată exclusiv pe suportul tehnologic împinge această calitate la o anumită limită prin aducerea producției artistice aproape de ritmul de mișcare al capitalismului; arta digitală și Net Art îndepărtează cu totul replica în favoarea identității prin traducerea sa, într-un alt moment și loc,  în acest context, în rețeaua world-wide-web.    Expoziția “Open Patterns” propune un exercițiu artistic și meditativ din perspectiva a trei tipuri de producție artistică care au la bază tema repetiției inspirată din sfera realității digitale și ingineriei tehnologice.     Roberta Curcă (n. 1991 în Craiova) este o artistă interdisciplinară care combină cercetarea academică cu desenul, fotografia și obiectul. În prezent este doctorandă în studii culturale la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din București și cercetător doctorand la Roma. În practica ei „repetiția” este o condiție necesară prin care ideile noi sunt confruntate cu banalitatea aparentă a vieții cotidiene.
Tudor Ciurescu (n. 1996 Craiova) este artist vizual și student la Ecole Cantonale D’Art Lausanne, Elveția. În 2018 a studiat în Silicon Valley (USA) și la Centrul de Cercetări Științifice din Trieste, Italia în cadrul programului Scientifica’s Art + Science Residency. Practica lui combină medii diferite de expresie vizuală, experimentând tehnici noi de redare a imaginilor. Tema principală a lucrărilor lui este situată la limita dintre obiect și imagine, de la memes la Bitcoin, văzute prin filtrul absurdului și comicului.
Taietzel Ticalos (n. 1986 în Craiova) este o artistă vizuală stabilită în București și Berlin. Practica ei artistică investighează transmutarea realității în spațiul virtual și cercetează dezvoltarea diverselor narațiuni digitale. E interesată în lucrările sale de obiectificarea sexuală, social-media, performance și reenactment digital. În perioada 2014-2016 a coordonat cu Gabriela Mateescu grupul mobil Nucleu 0000, un colectiv flexibil de artiști.   Galeria ElectroPutere are scopul de a oferi o serie de programe și activități publice care explorează arta și rolul acesteia în societate. Galeria este concepută ca un spațiu ce sprijină producția și expunerea de artă contemporană și experimente artistice. Cu o platformă a cărei agendă reflectă deschidere, Galeria ElectroPutere își propune să promoveze și să chestioneze producția artistică actuală, a noilor generații de artiști și să abordeze teme relevante din punct de vedere social și politic. Avem plăcerea să vă anunțăm că începând cu acest eveniment, activitatea Galeriei Electroputere se va desfășura în incinta Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova. 

Partener:Teatrul Național “Marin Sorescu”

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.