O opinie…

17.08.12 by

Am primit un text din partea Dnei Simona Botezan:

 

“De ce-l sustine diaspora pe dl. Basescu?” Articolul din Omniscop subliniaza cateva motive …dealtfel puerile.Adevaratele motive sunt altele. In primul rand, diaspora nu este dezinformata, asa cum cred romanii din tara, intoxicati de pseudo-presa centrala. Diaspora citeste si ce scrie presa adevarata, despre care numai Ponta si Crin au impresia ca e dezinformata si platita de Basescu.

In al doilea, diaspora are termeni de comparatie – democratiile solide si functionale in care traieste. De la noi se vede clar ca Romania a schimbat directia, a luat-o iarasi catre est, ca de fiecare data cand vine la putere PSD-ul. Diaspora recunoaste demagogia si populismul din discursurile celor aflati momentan la “butoane” si nu se lasa pacaliti de povestile lor vanatoresti.

In al treilea rand, legaturile diasporei cu tara sunt mult mai profunde, fiecare are acolo rude mai apropiate sau mai indepartate, pe care le sustine financiar pt. ca idiotii de la putere (indiferent care sunt ei) nu sunt capabili sa le asigure un trai decent. Ba chiar mai mult, diaspora detine afaceri in tara si proprietati si sustine economia romaneasca in multiple forme.

In al patrulea rand, diaspora isi cunoaste drepturile, nu poate fi cumparata cu un kg de zahar sau un litru de ulei, iar joaca de-a dreptul la vot si impartirea cetatenilor romani in categorii, e un joc periculos, care la alegerile generale s-ar putea sa-i coste mult pe USL-isti.

Ar mai fi si alte motive, dar acesta e esentialul.

Am vazut ieri un videoclip cu ultimatumul pe care l-a dat diaspora guvernantilor de la Bucuresti. Mi-a placut mult remarca unui domn de acolo, care a expus realitatea romaneasca foarte plastic: “Vreti o tara ca afara, dar fara cei de afara” Cum? De 23 de ani romanii sunt cobai pentru tot felul de experimente politico-economice ale unor habarnisti; vocea celor de afara nu e luata in seama, ca doar romanul e destept de bubuie, el stie mai bine decat toata lumea, orice, despre orice subiect, stie mai bine decat specialistii, explica el mai bine decat profesionistii care e situatia si care e solutia. Rezultatele… se vad!

www.omniscop.ro 

Related Posts

Share This

1 Comment

 1. deniro

  Simpatica “doamna” din diaspora , ma inchin in fata la dumneavoatra ca la o “icoana”! Nu de la rasarit vine lumina cum se zice ,ci de la dumneavoastra din vest , care nu ati manact salam cu soia si spuneti adevarul si sunteti foarte bine informata ,ca asta trebuie sa fie probabil specialitatea dumneavoastra ,”furnizarea de informatii” !
  Este penibil sa ne credeti asa de prosti incat sa ne argumentati ca adevarul,realitatea sunt cele aparute in presa basista !
  Ca sunteti bine platita s-ar putea ,dar s epare ca ati inceput sa dati rateuri ,altfel n-ar fi trebuit sa se deplaseze emisarul special dl.Gordon sa vada cum sta treaba .
  Eu zic sa va luati gandul si sa va gasiti o meserie cinstita , epoca securistului Basescu a murit ,asa ca nu ii mai sunteti utila !
  Romania are o istorie pe care ar trebi sa o stiti ,Romania este in Europa si are un cuvant de spus .
  Romania nu ii mai astepata pe americani si cu atat mai putin pe rusi , Romania are drumul ei !

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.