O ipsaţiune de vară cum n-a mai fost

30.07.13 by

Costel, cheferist bătrân, susţine că accidentul de cale ferată din Spania s-a petrecut ca urmare a unei crize de demenţă a mecanicului, care a intrat într-o curbă cu peste 190 km/h. Au murit 80 de călători nevinovaţi şi total neştiutori. Cred că urmarea va consta în asprirea regulilor de circulaţie pe căile ferate europene. Probabil că se va vărsa peste noi sacul cu directive europene, numai una şi una, adevărată varză de Bruxelles.
La această viteză trebuiau să acţioneze sistemele automate de siguranţă ale căii ferate spaniole. Deoarece acest fapt nu s-a întâmplat, trag concluzia că nici în Spania lucrurile nu merg bine… Saludos, muchachos!
*
* *
Săptămâna trecută, pe la ora când poporul îşi sorbea cafeul matinal, toate televizoarele au început să blincăie şi să breakingnewsălească: fusese adus în ţară Hayssam, spaima berbecuţilor. Pe unde era, ce făcea şi cum au pus mâna pe el băieţii cu ochi albaştri, nu ni s-a spus clar. A fost ţinut la secret câteva zile înainte de a fi scos în lume şi anume la puşcăria Rahova. Anunţul a fost făcut de instituţia de la Cotroceni, în scopul de a lua primplanul ştirilor.
Mai apoi, la ceas de seară, cotroceanul şi-a făcut apariţia, declarând că el nu confirmă nimic şi că a fost o operaţiune neautorizată. Părea că-i pare rău că a fost găsit şi adus în ţară numitul Hayssam. De ce oare?
*
* *
Vineri, 26 iulie 2013, la miezul zilei, câţiva graşi s-au înşirat în dosul unei tribune şi ne-au anunţat că au depus actele pentru înscrierea Mişcării Populare la tribunal (de ce nu la cremenal?)
Toţi erau veseli (?) şi zâmbeau tâmp, hlizindu-se către camerele de filmare prezente. Se putea observa cu ochiul liber că executau un ordin. Al cui oare?
Antepomeniţii erau pedelişti demisionari şi aveau pretenţia că întemeiază un partid nou, că e cu totul altceva decât a mai fost în România. Da, n-a mai fost în România aşa o ipsaţiune de vară. Atât.

*
* *
Kate Middleton, ducesă de Cambridge, fată frumoasă şi isteaţă, a adus pe lume pe George Alexander Louis. Să trăiască şi să fie sănătos, că de restul au grijă străbunica, bunicul şi părinţii, adică tot familionul regal britanic.
*
* *
S-a hotărât privatizarea transportului feroviar de marfă naţional. S-a făcut licitaţie care s-a anulat. S-a făcut din nou licitaţie cu condiţii mai blânde financiar. Din cei trei competitori, din care unii nemţi şi alţii americani, a câştigat G.F.R.-ul nostru din popor.
După acest pas s-a pus întrebarea către Consiliul Concurenţei dacă această operaţiune nu este o concentrare monopolistă. Nu era normal oare ca această cestiune să se fi pus anterior licitaţiei? Întreb, nu dau cu parul.
*
* *
Astă-primăvară, tot la ceas de seară, când anumiţi cetăţeni pleacă la furat, ne-au apărut pe ecrane un om şi o perdeluţă. Şi specimenul a început să se văicărească că vai, vai, ce i-a făcut lui pedeleul. Şi pe urmă a început să bâţâie din mânuţă. De plâns, n-a plâns. Era a doua zi după zi după încheierea congresului pedeleului şi alegerea unei noi conduceri a acestuia, în frunte cu Vasile Blaga, binecunoscut vameş din Oradea.
Toată lumea „pricepută“ la politică a început să se dea de ceasul morţii că se rupea pedeleul şi asta ar însemna o mare tragedie pentru dreapta românească. De fapt, şi-au dat demisia graşii pomeniţi mai sus care au întemeiat Marele Fâs Popular şi 22 de primari ameţiţi cu mici şi bere în Argeş, sub înţeleapta conducere a d-lui Mircea Andrei, care i-a urmat şi el a doua zi.
Estimez că vor mai pleca doar pedelişti din planurile 2 şi 3 ale partidului, deoarece urmează alegeri europarlamentare şi mulţi speră să se regăsească pe lista condusă de d-l Stolojan şi d-l Traian Radu Ungureanu. După acest moment şi în funcţie de rezultatele pe care le va obţine partidul, vom mai vedea…
*
* *

Marele maestru al combinaţiilor Ostap Bender Fenechiu a dat de dracu’. Ba, aş putea spune, chiar de tat-su: a fost condamnat la 5 ani de puşcărie cu drept de recurs. Cred că d-l Băsescu nu-şi va termina mandatul înainte de a-l vedea la zuhaus. Asta, aşa, ca să plece fericit la pensie, care nu-i va fi deloc uşoară…
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.