Nici circul nu mai e ce-a fost – din jurnalul lui Helenus –

04.10.14 by

21 septembrie 2014, duminică
Ieri la București a fost circ și groază.
Fiind ziua de naștere a dlui. Ponta, stafful s-a gandit și a făptuit: mase de pesedei de pe tot cuprinsul patriei au năvălit asupra Capitalei ca să creeze ambianța potrivită a unei noi lansări a tovului în cursa prezidențială. Aici se vede influența americănească a consultanților. Numai că ăia o fac cu atâta multime la Convenția care stabilește câștigătorul competiției interne din partid când se stabilește candidatul la finala prezidenţială. La ultimele alegeri din Statele unite au fost vreo 16-17 000 de oameni la democraţi unde Obama a fost candidatul câștigător. La București Ponta a avut parte de 70000 de oameni pe Stadionul Naţional. Plecaţi cu noaptea în cap de prin judeţe au ajuns într-o aglomeraţie greu de suportat. Toată lucrarea pe stadion a durat sub două ore. Mulți au fost încântați de fâţâiala asta pentru că nu fuseseră niciodată în București și au participat la o excursie de plăcere. A fost vreme frumoasă, prielnică turismului.
La adunarea de pe stadion a vorbit dl. Dragnea, apoi pe ecranele instalate au rulat mesaje înregistrate ale domnilior Schulz – președintele parlamentului european, Stanişev-preşedintele partidului socialist european, primul ministru socialist cu papion al Belgiei….
Paranghelia a încheiat-o cu o zicere de circa 20 de minute de angajamente şi alte vorbe frumoase. Au urmat poze colective cu pupături și braţe pe sus. Cui prodest circenses?
*
Meleşcanu a demisionat din fruntea Spionajului și urmează să se înscrie la alegerile prezidențiale. Cred că aici poate fi scenariul următor: este posibil ca Înalta Curte să-l suspende pe Johannis în procesul pe care acesta îl are în recurs aici. Astfel neamțul pierde dreptul de a candida și atunci nenea Mele devine il salvattore della Patria, candidează si cred că ar avea mai mult succes ca Johannis în turul 2 contra dlui. Ponta. Pare plauzibil și devine chiar dezirabil.
*
29 septembrie 2014, luni
Sâmbătă a fost congresul P.N.Ţ. ului lui Pavelescu, “ăla mic cu capu’ mare”, după cum l-a caracterizat cândva dl. Băsescu.
Prezenți în păr dna. Udrea, pe care țărăniștii o susțin la prezidențiale, și, bineînțeles, tartotele lor, despre care observam că nu s-a mai aratat la față de-o vreme. Subiectul a fost dl. Ponta si guvernarea lui. Plictisitor.
A doua zi, duminică, fiind vreme cu soare, căuzaşii mai sus pomeniți au pus-o de marș cu miting, lansând candidatura prezidenţiabilei. Cateva mii de cetățeni adunați din țărișoară, tăcuți si fără vlagă, au manifestat in Piața Victoriei, unde le-a vorbit doamna mai sus pomenită și cu șeful de partid.
Și după aia, adevăratul moment festiv: la terasă, la berică. Fiind totuși cam racoare, s-au băgat în incintă. Și acolo le-a venit lumina: zâmbăreț ca Ilici de pe vremuri, cu gura până la urechi, vesta de fâș și mult sepepeu, însuși el, domnul Băsescu. Dar nu singur, ci cu altă celebritate după el: cu dl. Boc…
Și, bineînțeles, nu a pierdut prilejul unei trăncăneli, prcum altă celebritate de berărie si anume Adolf Hitler. Și cum subiectele de interes nu prea mai sunt, i-a anunțat pe țărăniști că dupa alegeri ar fi bine să se execute un referendum despre monarhie, Domnia Sa declarandu-se, ca orice neghiob, republican. Se uitau oamenii ăia la el cu niște fețe… Nu le venea să creadă că după o lansare în alegeri li se vorbește de un referendum legat de forma de guvernământ. Probabil că programul de înjurături fiind interpretat deja de urmaşa Domniei Sale, că așa s-a autoproclamat acum ceva vreme, nemaivrând să repete după Leana, s-a gandit la un subiect, după mintea lui, incitant. Ţărănimile lor l-au privit și ascultat placide, sorbindu-şi halbele alene. Spectacolul a fost jalnic prin grotescul lui. Și foarte trist…
*
2 octombrie 2014, joi
Sunt paisprezece candidați la alegerile din 2 noiembrie. S-a stabilit poziția fiecăruia în buletinul de vot: primul va fi Kelemen Hunor si ultimul Vadim, neamţul e al doilea și Tăriceanu al treisprezecelea. Sunt câte șase pe pagină.
*
Johannis a spus acum câteva zile că pe el nu-l deranjează că există ofițeri acoperiți în societatea românească. Dacă există înseamnă că sunt necesari și șefii lor știu de ce sunt trebuitori…
*
Azi Leana lu’ Cotroceanu și-a lansat programul politic de candidat între dărâmăturile de la fosta uzină Republica. Vreo sută de amărâţi, în salopete și cu căști de costructor pe capete, chirciţi de frig, au ascultat-o pe catindata de dreapta. N-am văzut ceva mai penibil și mai trist.
Altă doamnă candidată, Monica Macovei, s-a lansat pe o motocicletă, având o ditamai casca de motociclist, nu de constructor. Altă penibilă și asta.
Doamnele astea sunt conștiente de lipsa de șansă și atunci apelează la tot felul de artificii cu care vor să iasa în evidență ca păduchii în frunte.
Madam Macovei s-a întrebat de unde are dna. Udrea bani. Justă chestiunea. Da’ ea de unde are?
*
3 octombrie 2014, vineri
Azi începe oficial campania electorală. Debutează o perioadă de o lună în care vom vede si vom auzi multe.
Sunt înscriși: Victor Ponta, Klaus Johannis, Monica Macovei, Elena Udrea, Calin Popescu Tăriceanu, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Wiliam Brânză, Teodor Meleşcanu, Corneliu Vadim Tudor, Szilagy Zsold, Mirel Mircea Amariţei, Constantin Rotaru, Gheorghe Funar.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.