Navlosirea timpului măsurat cu o clepsidră supradimensionată

16.07.15 by

Îmi confecţionez un coif dintr-un ziar. Este uimitor cum hârtia imprimată ieri, devine ceva obişnuit şi nefolositor, azi. E vară din nou.
Pe litoral este vacarm. Un du-te vino desprins ca dintr-o peliculă semnată de un maestru care, fireşte, cunoaşte puterea personajelor în mulţime.
Îmi amintesc numai pentru o clipă, o idee dintr-o carte de psihologie, care afirmă că în mulţime, fiecare om luat în parte se anulează, devenind un membru al masei.
Sunt sigură de faptul că nu voi fi recunoscută. Port o pereche de ochelari de soare, papuci de plajă, un costum de baie unicat şi, ca toate fetele glam, am pielea de culoarea bronz-auriu.
Costume multicolore, corpuri bine sculptate, voci ascuţite de surpriza momentului, petece de prosoape care marchează un teritoriu din ce în ce mai strâmtorat, vaporaşe în care timpul se suspendă, despicând valuri spumoase în traiectul lor, alge fosforescente şi scoici purtate la mal, sunt câteva imagini pe care le developez de pe pelicula-suvenir.
Este timp frumos. Mă pierd în mulţimea de oameni. Îmi potrivesc coiful, o invenţie frecvent salutată pe plajă. Îmi alung de pe chipul destins o ultimă urmă de indecizie.
Cu braţele ridicate, mă pregătesc să execut un plonjon. Mă scald. Apa rece mă învăluieşte, cuprinzându-mă. Mătăsuri dintre cele mai fine, mi se aştern la picioare. Nisipul străpuns ascunde multe mistere.
Privesc printr-un ochean întors dimensiunea apei infinită până la linia orizontului, apoi fac o reflecţie pe care o consider potrivită pentru o apariţie la ziar. Merg degrabă spre locuinţa temporară de pe plajă, pe care o regăsesc păstrând acea ordine caracterisitică persoanelor feminine, punctuale.

Mă aştern pe scris. Îmi caut cuvintele şi le aleg exact pe cele rutiniere, cotidiene.O scriitura tehnică, compusă, metaforică, simplu de parcurs, delectantă a cărei funcţie artistică pare că îşi atinge obiectivul, cu titlu provizoriu: Navlosirea timpului măsurat cu o clepsidră supradimensionată.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.