Naţional-comuniştii redivivus

01.06.14 by

Pe 25 mai europenii s-au dus la urne pentru a-şi alege noul parlament continental. A rezultat un procentaj ridicat pentru partidele naţionaliste din câteva state. Acest lucru pare firesc, dacă ţinem seama de multele ezitări ale Uniunii europene în chestiuni importante: problema energetică, criza economică, chestiunile neclare în relaţia cu Statele Unite şi, mai nou, ezitările şi tragerile de timp în raporturile cu omul rău de la Kremlin. Pe europeanul mijlociu l-a apucat sictirul la vederea şi auzirea atâtor lamentări şi atâtor manifestări ale indeciziilor politice. S-a dus şi a votat cu Frontul Popular al d-nei Le Pen sau U.K.I.P.-ul d-lui Nigel Farage sau chiar cu Partidul Libertăţii din Austria, partidul răposatului Jörg Heider.
În Ţara Românească, la o prezenţă de 32%, s-a putut urmări forţa organizatorică a partidelor înscrise în competiţie. Astfel, ierarhia de la 9 decembrie 2012 s-a păstrat: P.S.D., P.N.L., P.D.L., U.D.M.R. A intrat în joc cu chiu, cu vai, partidul prezidenţial P.M.P. şi a ieşit complet din joc partidul-televizor P.P.D.D.
Este de subliniat faptul că P.S.D.-ul a folosit lozinca electorală „Mândri că suntem români“ care, prin simpla ei enunţare, a omorât orice altă manifestare naţionalistă. Deci, corect este să spunem că alegerile din România au fost câştigate de noii naţional-comunişti mascaţi sub denumirea de P.S.D.

*

În aceeaşi zi au avut loc alegeri prezidenţiale în Ucraina, asezonate cu bombe şi împuşcături, mai ales în Donbas, regiune în care scrutinul nu s-a putut organiza. A fost ales noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, de felul lui ucrainean născut în Basarabia de sud, bun vorbitor de limba română şi specializat în fabricarea ciocolatei bune. Ţarul a recunoscut alegerile şi a început să-şi retragă trupele regulate de pe graniţa ruso-ucraineană. E un prim semn că mintea de pe urmă a rusului a început să-i dea târcoale.

*

Moştenitorul Imperiului Britanic se află în vizită pe la proprietăţile pe care le deţine în Transilvania. S-a plimbat şi pe la Braşov, unde, în calitatea lui de arhitect, a fost încântat de complexul de clădiri al Bisericii Negre. Sâmbătă s-a dus la Bucureşti, unde i s-a înmânat titlul de doctor honoris causa al Universităţii din Bucureşti, după mulţi ani de pertractări. L-a vizitat, protocolar, şi pe marele iubitor al Monarhiei române de la Cotroceni.

*

Crin Antonescu s-a conformat sfaturilor pe care i le-am dat în luna martie: l-a lăsat pe neamţul de la Sibiu în locul lui la conducerea P.N.L.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.