Maria Răducanu și Maxim Belciug cântă în premieră în Oltenia

27.10.17 by

În această săptămână, Maria Răducanu, poate cea mai tulburătoare voce românească de azi, și Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, încheie turneul MUSICA POETICA cu două evenimente speciale dedicate publicului din Oltenia. Primul concert va avea loc vineri, 27 octombrie 2017, cu începere de la ora 19.00, pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea (bd. Tudor Vladimirescu nr. 23), iar cel de-al doilea sâmbătă, 28 octombrie 2017, ora 19.00, la Craiova, fiind găzduit de Filarmonica “Oltenia” (Calea Unirii nr. 16). O ocazie de neratat pentru cei aflați în zonă, cu atât mai mult cu cât intrarea este liberă, iar Maria Răducanu și Maxim Belciug ajung în premieră în această formulă în fața oltenilor.

“Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreață face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”, spunea cândva Maria Răducanu, într-un interviu. A cântat în multe țări, de pe 3 continente (Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unică fiind apreciată pentru modul uluitor în care reușește să atingă miezul lucrurilor, devenind universală, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Căci, așa cum scria Matei Florian undeva, “Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitarei lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia.”

Concertele de la Râmnicu Vâlcea și Craiova încheie turneul MUSICA POETICA, pe care cei doi artiști l-au avut programat în cursul lunii octombrie în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. La ambele evenimente, intrarea este liberă.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.