Malahii de centru-dreapta (II). Cazarma lui M.R.U.

14.09.12 by

Dl Mihai Răzvan Ungureanu şi-a făcut partid. De centru-dreapta, că aşa a fost ordinul. Mai mulţi acoperiţi, foşti de diverse culori politice, l-au secondat în operaţiune.

Pun nişte întrebări:

1. Cum au putut fi adunate câteva zeci de mii de adeziuni la noua făcătură politică într-un termen atât de scurt, în condiţiile în care nu am avut cunoştinţă de vreun comitet de iniţiativă sau de vreun proiect politic legat de noul partid (din iunie până acum)?

2. Se regăsesc, alături de dl. Ungureanu, transfugi din tot spectrul partidelor: doi foşti miniştri pesedişti (dnii. Săniuţă şi Bazac-Ferrari), doi rătăciţi liberali daţi afară înainte de alegeri, oameni de mâna a treia din P.N.L., un fost peremist devenit pedist (dl. Dănuţ Liga), câţiva foşti pedelişti, apropiaţi ai dlui. Blaga,   postaţi acolo de veghe, cu scopul clar al unui permanent control asupra acţiunilor Forţei Civice. Vorba aia: aceeaşi Mărie cu altă basma. Mare mirare a fost pentru mine să regăsesc pe lista conducerii pe dl. Gabriel Biriş, om priceput în taxe şi impozite, noutate în politică.

3. Congresul s-a desfăşurat la Polivalentă. Câteva sute de „ungureni” de ocazie s-au înghesuit cu muzici şi alte agitaţii. Cât a costat sindrofia şi de unde banii?

4. Nici o vorbă despre vreun program politic. Probabil că se vor screme să „emane“ ceva. Sigur vor fi înşirate câteva băsisme împănate cu multe palavre. Ce vor promite aceşti proaspeţi distinşi cetăţeni „civici”? Cum poate fi credibil un aşa-zis „om de dreapta“ (dl. M.R.U.) care toată viaţa activă de până acum a fost bugetar, în condiţiile în care această doctrină presupune şi liberă iniţiativă şi activitate economică privată?

5. Pe cine vrea să aburească noua păcăleală? Cred respectivii „dreptaci” că, în naivitatea ei, naţia îi va lua în seamă? Vom afla răspunsul la 9 decembrie, la alegerile naţionale. Nu trebuie să subapreciem pe dl. Mihai Ungureanu şi Partidul Forţa Civică, deoarece, venind de nicăieri (!?), nu se ştie niciodată unde pot ajunge aceşti foşti-viitori profitori ai veşnicei noastre tranziţii.

www.omniscop.ro 

1 Comment

  1. kaltz

    nu cred ca are rost sa vorbim despre acest partid. daca are nevoie de notorietate sa lupte pentru ea. eu nu-i voi face reclama gratis.

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.