Malahia de centru-dreapta (I). Despre şpioni, legionaroizi şi alte lighioane

01.09.12 by

Un fapt e cert: d-l Băsescu şi slugile domniei sale sunt foarte speriaţi în legătură cu viitorul incert care-i aşteaptă. Cele 52 de zile, cât a lipsit de la Cotroceni, au însemnat multă agitaţie şi mare cheltuială. Domnii Fenechiu şi Voiculescu vor iarăşi să-i amărască zilişoarele cu o nouă suspendare. O vor face (cam tembelă ideea), n-o vor face, vorbesc de ea. Oamenii sunt tenaci şi d-l Băsescu linişte nu mai are.

*

*    *

            La alegerile locale, pedeul a candidat sub diverse nume şi sigle, de la judeţ la judeţ, că doar o uita lumea de ei şi de faptele lor. O tentativă ieftină de păcăleală pe care cetăţenii au demontat-o votând masiv U.S.L.

Pentru elecţiunea naţională din toamnă pedeul s-a gândit la o nouă păcăleală şi a inventat o alianţă de centru-dreapta  compusă din P.D., P.N.Ţ., Noua Republică şi două fundaţii având aceeaşi credinţă şi convingere că-i vor putea înşela din nou pe români.

Această construcţie politică va fi condusă de ex-vameşul Blaga, fostul şpion-şef M.R.U., legionaroidul Neamţu, ţuţărul lui Baconschi, Papahagi şi de „ăla mic cu capu’ mare“ Pavelescu, având şi comisie de etică sub îndrumarea ex-procuroarei bolşevice Monica Macovei. Halal compot!

Am observat câteva caracteristici ale acestor ipochimene:

1. Agresivitate – manifestată la toate emisiunile TV la care aceştia participă, cu un discurs dur, jignitor la adresa celorlalţi participanţi, fiind cu greu opriţi de moderatori atunci când cuvântul trebuie trecut şi celorlalţi invitaţi.

2. Vorbărie goală – discursurile mai sus pomeniţilor sunt răstite, acuzatoare la adresa nebăsiştilor, pline de invective.

3. Evită să vorbească despre guvernarea dinainte de luna mai, încercând să eludeze faptele de furtişag şi proastă gestiune a ţării.

4. Toţi aceşti cetăţeni sunt graşi şi tunşi perie, după modelul activiştilor bolşevici dinainte de 1990.

Nu am remarcat în zicerile lătrate ale domnilor Pavelescu, Papahagi şi compania nici o propunere despre viitoarele măsuri economice ale acestei păcăleli zisă de dreapta. Presupun că sunt subînţelese alte tăieri de venituri, mai ales pe spinarea contribuabilului şi aşa sărăcit de perioada înţeleptelor guvernări băsiste.

Întrucât alegerile se vor desfăşura după regulile din 2008, e de presupus că vor intra în Parlament câţiva pedişti şi alţi legionaroizi, de pe locurile 2 şi 3 în unele colegii, mai ales ardeleneşti. Nu cred că această adunătură va putea trece de 20%, ceea ce oricum mi se pare prea mult pentru cât de puţin au de spus.

Am încredere că electoratul românesc s-a maturizat şi că va da un mare reject pe toată linia băsismului.

1 Comment

  1. Bibicu

    Javrele latra. Lasa sa latre
    Traiasca Oltenia TV si toti oltenii oriunde se afla ei. Amin.

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.