„Mai tare decât moartea e iubirea”,

12.03.15 by

Vineri, 13 martie 2015, ora 17, la sala „Ion D Sîrbu” a Naţionalului craiovean va avea loc recitalul „Mai tare decât moartea e iubirea”, susţinut de actorul Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional Craiova. Recitalul reprezintă un florilegiu alcătuit din câteva din cele mai frumoase pagini din poezia de dragoste a lumii, cuprinzând marele poem biblic „Cântarea cântărilor”, precum şi tulburătoare sonete aparţinând unor mari poeţi: Dante Alighieri, Francesco Petrarca, Michelangelo Buonaroti, Pierre de Ronsard, William Shakespeare şi Mihai Eminescu.
Este un spectacol în care realizatorii lui speră ca spectatorii care îl vor viziona, mai ales cei cu o anumită experienţă existenţială, să se recunoască, să se descopere sau redescopere, un recital în care viaţa şi valorile morale, iubirea, moartea şi credinţa sunt suprinse în versuri esențiale ale umanității. Poemele selecționate redau forţa înălţătoare şi purificatoare a dragostei ce poate elimina orice barieră care i se aşează în cale și spun „povestea” omului care poate primi, cu teamă, dar şi cu seninătate, acea „ultimă sentinţă” care ne trimite spre pragul unei lumi necunoscute.
Ca şi alte câteva recitaluri susţinute de Emil Boroghină şi acesta este realizat cu implicarea Baroului de avocaţi Dolj şi va fi transmis în direct de Studioul TVR Craiova, partener oficial al evenimentului.
„Mai tare decât moartea e iubirea” face parte dintr-un Proiect mai amplu al actorului Emil Boroghină şi se doreşte a fi încă un argument în susţinerea necesităţii fondării la Craiova a unui Teatru de Poezie, capabil să reaşeze în minţile şi sufletele oamenilor speranţa şi credinţa în frumuseţea vieţii şi statornicia valorilor profunde, într-o perioadă bântuită parcă prea mult de zgomot şi furie, un timp ce pare a-şi ieşi uneori din ţâţâni, asemenea vremurilor lui Shakespeare şi Hamlet.
Regia artistică este semnată de regizoarea Alina Rece.

www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.