Lehamitea

18.04.13 by

Fals foileton în versuri strâmbe şi situaţie la fel )

M-am trezit cu faţa la cearceaf. Sau la perete? În fine, nu contează,5454 m-am trezit ciufut. Sau nu ? Mahmur. Da , asta este : mahmur ! Sunt mahmur , dar de ce ? Aseară n-am băut mai nimic , nu m-am certat cu nimeni , nu am visat urât astă noapte , nu m-a deranjat nimeni şi nimic peste noapte … Atunci , de ce sunt mahmur ? Ei , ui-te ( adică uită-te) vezi , nu ştiu . Şi dacă aş ştii , la ce mi-ar ajuta ? Chiar , la ce ?

Păi , dacă eu aş afla de ce , ar înţelege şi alţii , adică ei , familia şi nu ne-am mai certa încă de dimineaţă . În fiecare dimineaţă . Nu , pentru că m-ar vedea mahmur . Supărat . Înciudat . Negru la faţă . Întors pe dos . Ce mai , cu faţa la perete . Dar şi cu spatele la perete ! Predat . Învins . Kaput . Şi de ce toate astea ? Pentru că n-am . NU AM ! Şi cine are ? Ei , unii au , c-au fost mai deştepţi , au luat şi au .

Au totdeauna bani de piaţă sau de coafor pentru nevastă . Uneori chiar şi pentru „secretara de cuccina” a doamnei …

Au totdeauna bani de fuste de piele întoarsă , de farduri şi de pantofi pentru fiică .

Au totdeauna bani de bicicletă fiţoasă , de ghete galbene şi tălpici de zapadă – de le spune nu ştiu cum – pentru ăla mai mic .

Au firmă cu neon , asistentă cu pampon , salariaţi cu telefon şi maşină cu claxon . Dar ce claxon : alarmă frate , pe şapte voci şi o manea ! Nici n-ai văzut aşa ceva …

Au o căsuţă-acolo , vilişoară , poate chiar un mic palat . La Predeal şi “2 mai”- sat . Una este a mămichii , alta este a bunichii , a treia a nevestichii , pe ascuns şi a … Rodichii , asistenta de la firmă . Care , poate şi confirmă , ţine blatul la palat , că “patronul nu-i bogat , e sărac , dar muncitoooor ca ţăranul pe ogor!”

Zice că-i mai eficace , c-are mai multe mijloace să transforme timpu-n bani , nu ca alţii de-s golani , nu muncesc destul la stat şi aşteaptă banii-n plic , fără să facă nimic !

Şi de-a ajuns la DNA , la Parchet cu o belea , că s-a murdărit cu bani , n-avu cecuri şi dolari , ce-i cu asta ? A rezolvat ! A plătit şi a scăpat . A plătit fără chitanţă şi-a primit … cinci ani speranţă !

Dar eu de unde ştiu ? Păi ştiu de la televizor , de la aia … sau ăla … dar a propos , de câteva luni nu-i mai văd nici pe aia , nici pe ăla ?! Unde-or fi ? Cred că s-au dus după “patron” , la una mică , la mititica . Ei , ce vrei , asta-i lumea ! Reaaaa!

Ştii ceva ? Nu mai sunt mahmur , nu mai stau cu faţa la perete , nici cu spatele dar mă fac şi eu contravenţional . Sau contravent ? Adică împotriva vântului ? De , ştiu şi eu , poate adie pe la mare , sau pe la munte … Că pe aici , pe la noi , la ăştia mahmurii , doar plouă . Şi plouăăă de nici cu umbrela nu mai faci faţă . Nu te apără de nimic . Dar cine te apără ?

Nimeni , vezi , de asta nu mai sunt doar mahmur , am şi o lehamiteee ! De toţi şi de toate . Aşa că plec eu la piaţă , iau trei kile de cartofi , unul de ceapă , un borş de la ţărani , trei ardei iuţi , un vin de 5 lei , o fustiţă de la second hand , fur şi nişte role de pe hol , mă urc pe scări până la 9 că alţii au furat cablul de la lift şi mă uit cu atenţie pe geam la Dacia mea din ‘69 să nu dispară şi asta la maşini de epocă .

Şi gata , nu mai sunt mahmur : vom avea borş , iahnie , şpriţ , linişte de la copii şi pace de la televizor , că n-am avut bani de cablu şi ni l-a tăiat.

Dar peste toate astea , e bine. Şi o mare, mare lehamite.

www.omniscop.ro

`

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Şi o să vezi că sunt şi avantaje. Ele ştiu unde-s furculiţele de plastic, hârtia igienică de rezervă şi filtrele de cafea. Când eşti gripat, mahmur, cu un herpes înfloritor pe bot sau orice altceva, să nu te aştepţi de la un coleg de sex masculin să aibă medicamente. Tot poşeta lor inutilă va borî orice leac îţi pofteşte inima. Ele vor aprinde lumina când se face întuneric afară, vor deschide geamul când e prea fum/cald/frig/orice şi în general vor avea grijă de chestiile ăstea prea nesemnificative să îţi baţi tu capul sănătos cu ele. E chiar simbioză, ce să mai.

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.