Laura Bretan, invitată specială în concertul lui Placido Domingo jr. Sala Polivalentă Craiova, 20 aprilie, ora 20:00

28.03.19 by

Favorita publicului la ediţia din acest an a concursului „Eurovision”, Laura Bretan, se află printre invitaţii speciali ai evenimentului „Placido Domingo jr. & friends” din data de 20 aprilie de la Sala Polivalentă din Craiova, organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova împreună cu Primăria Craiova şi Consiliul Local Municipal. Domingo jr. va avea alături, pe scenă, atât artişti internaţionali, cât şi îndrăgiţi artişti naţionali – soprana Irina Polivanova, tenorul Alin Stoica, care a participat la „Eurovision” şi cântăreţul Vali Boghean.

Laura Bretan s-a născut în anul 2002 în Chicago, Illinois, într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului America’s Got Talent, unde s-a clasat pe locul şase. În 2016 a ridicat sala şi juriul în picioare la audiţiile „Românii au talent”, concurs la care Laura a câştigat premiul cel mare. Românca s-a aflat printre finaliştii de anul acesta de la „Eurovision”, unde a participat cu piesa ”Dear Father”. Deşi s-a clasat pe locul al doilea, Laura a câştigat cel mai important vot, cel al publicului.

Soprana Irina Polivanova, câştigătoare a premiului Virginia Zeani, s-a născut în Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova, începând cu anul 2014, la clasa profesorului Yuriy Grigorev. În timpul studiilor de licenţă a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta în opera omonima de Ceaikovski, Mimi în „La Boheme” de Puccini şi Tatiana Larina în „Evgeni Onegin” de Ceaikovski.

Câştigător al prestigiosului premiu „Luciano Pavarotti”, tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naţionale Bucureşti. Alin s-a născut în 1987 în Capitală şi a absolvit Conservatorul în anul 2011. A participat la numeroase concursuri şi a câşigat, printre altele, marele premiu la Concursul „Paul Constantinescu” şi premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition „Grand Prix de l’Opéra”.

Vali Boghean este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lânga vocea sa inconfundabilă, Vali este cunoscut ca un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul şi clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-şi cuceri audienţa cu interpretări la chitară clasică şi bass.

Evenimentul „Plácido Domingo Jr. & friends” va avea loc la Bucureşti pe 17 aprilie şi la Craiova pe 20 aprilie 2019, ora 20:00. Spectacolul va avea loc la Sala Polivalentă, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, într-o combinaţie de muzică clasică şi ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz şi un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcţie cu totul nouă.

Anul 1999 marchează pentru Marius Hristescu începutul colaborării cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare în urma căreia a luat naştere proiectul ”Anotimpurile Poeziei Româneşti”. Artişti valoroşi ai momentului din industria muzicală românească și internațională i-au solicitat colaborarea: Felicia Filip, Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza. De un real succes s-au bucurat şi cele două proiecte simfonice realizate alături de baritonul Daniel Prunaru, materializate în realizarea a două CD-uri.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.