La Filarmonica „Oltenia” Craiova

Se deschide noua stagiune – Muzica inspiră! 18 ianuarie – 28 iunie 2019

18.01.19 by

Deschiderea Stagiunii 2019 – Muzica inspiră! – are loc la filarmonica olteană vineri, 18 ianuarie, de la ora 19:00 cu un concert susținut de artiști din Italia: dirijorul Simone Valeri, flautistul Giuseppe Nese și pianistele Gemma di Battista și Marilena Liso. Împreună cu simfonicul craiovean, invitații prezintă un program complex: uvertura Coriolan de Beethoven, Concertul în Sol major pentru flaut de Mozart, Concertul în La bemol major pentru două piane de Mendelssohn-Bartholdy și uvertura operei Rienzi de Wagner.

Stagiunea 2019, o stagiune aparte a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, explorează în mod special calitatea muzicii de a face viața mai frumoasă, mai plină de culoare și de creativitate. Muzica inspiră! este o călătorie de 22 de concerte, în spații și zone culturale diverse, păstrând ca filon principal romantismul muzical, curent al marilor trăiri sufletești, iubirea rămânând forța imprevizibilă ce duce lumea mai departe.

Invitați din 10 țări – Italia, Argentina, Polonia, Anglia, Danemarca, Franța, Belgia, Olanda, Bulgaria, România – pun în mișcare lumi îndepărtate, aparent inaccesibile, însă actuale prin autenticitatea și vibrația mesajului transmis, de la baroc, trecând prin clasicism, la impresionim și modernism. Muzica clasică ”spune” adesea povești și evocă momente importante din istoria umanității. Fiecare ascultător receptează în felul său aceste istorii, imaginându-şi diferit semnificația pasajelor muzicale și creându-și propria poveste.

Frumusețea muzicii clasice vine și din faptul că ea continuă să inspire muzica zilelor noastre, cum ar fi muzica din jocurile video transpusă în data de 1 martie 2019, într-un concert simfonic care, cu siguranță, va atrage fanii genului. Surprizele vor continua cu eleganța și rafinamentul muzicii lui Mozart, de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii.

Dirijorii care evoluează pe scena filarmonicii oltene în primele trei luni ale stagiunii Muzica inspiră!sunt Simone Valeri (Italia), Gian Luigi Zampieri (Italia), Giovanni Panella (Italia-Argentina), Gheorghe Costin, Marius Hristescu, Alexandru Iosub, Radu Postăvaru, Bastien Stil (Franța), Emil Vișenescu, Răzvan Luculescu.

Soliști inspirați de muzica marilor clasici vin anul acesta pentru prima oară la Craiova, dar publicul are ocazia să regăsească în programul stagiunii 2019 și nume deja cunoscute: Giuseppe Nese (flaut, Italia), Gemma Di Battista (pian, Italia), Marilena Liso (pian, Italia), Andrei Stanciu (vioară), Emma Rotomeza (violă), Gabriel Niță (vioară), Mihai Ungureanu (pian), Natalia Roman (soprană, Italia), Lars Fosser (bariton, Danemarca), Botond Szocs (pian), Renata Vari (soprană), Ioan Emanuel Cherata (bariton), Ana-Mirabela Dina (pian), Cătălin Oprițoiu (flaut), Cristina Ordean (oboi), Emil Vișenescu (clarinet), Robin Michael (violoncel, Anglia).

Conceptul stagiunii 2019 a pornit de la ideea ca astăzi, mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de inspirație, indiferent de domeniul în care lucrează; în plus muzica rămâne cea mai accesibilă modalitate de a-ți schimba starea de spirit, mai mult decât atât, stilul de viață.

Biletele și abonamentele se procură de la agenția Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, din Calea Unirii nr. 16, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, telefon 0251 414 698. Preţurile biletelor sunt de 40 lei, preț întreg, și 10 lei pentru elevi, studenţi și seniori.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.