IULIUS CAESAR pe scena Naţionalului craiovean

19.03.16 by

Primăvara continuă cu spectacole de anvergură la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”. Trupa Naţionalului craiovean se află în intense repetiţii la spectacolul IULIUS CAESAR de W. Shakespeare, în regia lui Peter Schneider. Acest eveniment mult aşteptat al stagiunii 2015-2016 va avea premiera în data de 17 aprilie 2016, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova, ediţia a X-a. Invitat pentru a doua oară să monteze pe scena Naţionalului craiovean, după ce a regizat aici spectacolul „Hot l Baltimore” (2014), Peter Schneider revine cu plăcere pentru a lucra, din nou, cu trupa de actori craioveni.

Peter Schneider este unul dintre cei mai importanţi producători de teatru şi film american, deţinând, printre altele, şi funcţia de preşedinte al studiourilor de film de animaţie Walt Disney, în perioada 1985 – 1999. În timpul mandatului său de 14 ani la Walt Disney Company, Peter Schneider a fost responsabil de crearea şi distribuirea a peste 50 de filme de animaţie şi live action, printre care The Lion King, Beauty and the Beast (câştigător al Golden Globe), Little Mermaid, Toy Story, Roger Rabbit, Remember the Titans şi Princess Diaries. Este laureat al unui premiu Tony în calitate de producător al spectacolului The Lion King, de pe Broadway şi este cel care, în 2009, realiza un documentar intitulat Waking Sleeping Beauty despre revenirea animaţiei Disney din perioada 1984 – 1994 şi pentru care a primit recenzii entuziaste. Printre proiectele adiţionale de regie se numără Pal Joey, Breakup Note Book, opera de Marc Blitzstein, Regina, Normans Ark, o relansare a Grand Hotel, the Musical, dar şi o animaţie live action cu Julie Andrews în rolul principal, celebrând a 40-a aniversare a musical-ului Mary Poppins. A produs Elton John and Tim Rice’s Aida pe Broadway.
Deţine un doctorat onorar din partea Purdue University, este membru al comisiilor American Theater Wing (premiile Tony), Broadway Cares/Equity Fights şi Broadway Across America, şi este campion mondial la bridge, fiind câştigător al Transnational Open Teams în Estoril, Portugalia.
 

Versiunea scenică a piesei „Iulius Caesar” de W. Shakespeare realizată pentru Naţionalul craiovean se bazează pe traduceri semnate de Lucia Verona şi Horia Gârbea. Distribuţia spectacolului este alcătuită din actorii Adrian Andone, Vlad Udrescu, Claudiu Bleonţ, Cătălin Vieru, George Albert Costea, Gina Călinoiu, Tamara Popescu, Ştefan Cepoi, Eugen Titu, Gabriela Baciu, Angel Rababoc, Claudiu Mihail, Nicu Vicol, Alex Calangiu, Romaniţa Ionescu, Corina Druc, Luca Moşoiu, Andrei Nedelea şi copiii David Didu şi Alexandru Dragomir.

Pentru spectacolul „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, regizorul Peter Schneider lucrează alături de asistentul de regie Dragoş Alexandru Muşoiu, împreună cu actorii Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, dar este însoţit şi de o numeroasă echipă de colaboratori de prestigiu, printre care producătorul creativ Elisabetta di Mambro, dar şi scriitorul Patrick Pacheco, care semnează dramaturgia spectacolului alături de Iolanda Mănescu. Decorul este semnat de tânărul scenograf Adrian Damian, aflat în plină ascensiune artistică şi recent nominalizat la premiile UNITER 2016 pentru cea mai bună scenografie. Asistent scenografie este arh. Andreea Simona Negrilă, iar costumele sunt create de scenografa Cristina Milea. Muzica spectacolului este special compusă de muzicianul Cari Tibor. Coregrafia spectacolului este semnată de Simona Deaconescu, video design – Irma de Vries, light design – Daniel Klinger, sound design – Tom Brânduş. Consultant artistic este tânărul actor şi regizor Laurenţiu Tudor.
Spectacolul „Iulius Caesar” de W. Shakespeare se va juca la sala «Amza Pellea» a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, iar premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, ediţia a X-a, în data de 17 aprilie 2016.
www.omniscop.ro

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.